KONAČNO DOBRE VIJESTI. Evo koliko će roditelji, radnici, stanari itd dobivati novca od Njemačke... - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / KONAČNO DOBRE VIJESTI. Evo koliko će roditelji, radnici, stanari itd dobivati novca od Njemačke…

KONAČNO DOBRE VIJESTI. Evo koliko će roditelji, radnici, stanari itd dobivati novca od Njemačke…

Gornji dom njemačkog parlamenta Bundesrat u petak je odobrio vladin paket mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica pandemije koronavirusa, a broj zaraženih u Njemačkoj je u roku jednog dana porastao za 5.780 te da sad iznosi 42.228 oboljelih.

Dom saveznih država Bundesrat je odobrio vladin paket mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica pandemije koronavirusa, ukupne vrijednosti od 750 milijardi eura. Time je završena ubrzana parlamentarna procedura prihvaćanje paketa mjera.

Bundestag je paket njemačke vlade odobrio u srijedu.

Sveobuhvatne mjere predviđaju jamstva za kredite pomoći gospodarstvu, direktnu financijsku pomoć malim i srednjim poduzetnicima kao i pomoć zdravstvenom sustavu.

STANARI

U sljedeća tri mjeseca stanari više neće moći biti obaviješteni o prekidu najma ako ga zbog korona krize ne mogu platiti. No, ovo se odnosi samo na one koji dokažu da je to zapravo posljedica pandemije virusa. U načelu, međutim, ostaje obveza plaćanja stanarine, pa još uvijek dugujete iznos. Oni koji ne mogu platiti račune za struju, plin, telekomunikacije, a u nekim slučajevima i vodu zbog krize, ne bi trebali biti isključeni. To je važno jer se ljudi još uvijek griju a sve ih je više koji su ovisni o internetu i telefonu nego prije.

RODITELJI

Država nastavlja isplaćivati 67 posto plaće u početnom razdoblju od šest tjedana ako roditelji moraju skrbiti o svojoj djeci mlađoj od 12 godina zbog zatvorenih vrtića i škola . Mjesečno maksimalni iznos je 2.016 eura. To se ne odnosi na uskrsne blagdane, kada bi ti objekti ionako bili zatvoreni.

ZAPOSLENICI

Vlada želi spriječiti masovnu nezaposlenost. Ako nemaju posla, tvrtka može poslati zaposlenike na rad na kraće radno vrijeme. Savezna agencija za zapošljavanje tada plaća 60 posto plaće i 67 posto onima s djecom. Tvrtkama se nadoknađuju socijalni doprinosi.

HARTZ IV

Centri za posao odustaju od procjene imovine i iznosa najamnine za pogođenu osobu šest mjeseci prilikom podnošenja zahtjeva za Hartz IV. Primatelji Hartza IV više ne moraju osobno odlaziti, mogu jednostavno nazvati. Prijave za pomoć kod nezaposlenosti mogu se podnijeti telefonom ili putem interneta.

FINANCIJSKA POMOĆ

Samostalne tvrtke, glazbenici, fotografi ili medicinske sestre, ali i male tvrtke s do deset zaposlenih mogu se prijaviti za izravne financijske injekcije putem saveznih država. Trenutačno jedva dobivaju zajmove, zbog čega im država želi dati 9.000 do 15.000 eura tijekom tri mjeseca, ovisno o njihovoj veličini. Očekuje se da potpora iznosi ukupno 50 milijardi eura.

VEĆE TVRTKE

Postoji program neograničenih zajmova za sve tvrtke putem državne razvojne banke KfW. Osim toga, oni mogu platiti porez kasnije u slučaju financijske nužde i ne moraju plaćati nikakve socijalne doprinose. Umjesto toga, doprinosi za zdravstveno, mirovinsko i dugoročno osiguranje mogu se odgoditi do svibnja. Smanjen je i zakon o stečaju tako da tvrtke ne bankrotiraju tako brzo.

Velike tvrtke mogu se prebaciti i pod zaštitni štit. Savezna vlada planira 600 milijardi eura za garancije i, ako je potrebno, udjele u kompanijama. Nakon krize, treba ih ponovno privatizirati – po mogućnosti s dobiti, kako je rekao ministar financija Olaf Scholz (SPD). To bi se trebalo odnositi na tvrtke s velikom prodajom ili s više od 250 zaposlenih.

BOLNICE

Klinike dobivaju veliku financijsku injekciju: na raspolaganju je 50.000 eura za svaku novu jedinicu intenzivne njege s umjetnom ventilacijom. Bolnice primaju 560 eura dnevno za svaki krevet koji se drži kao mjera opreza i odgađaju operacije. Savezna vlada može također poduzeti mjere za nabavku lijekova i zaštitne opreme.

Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *