lijek iz Japana?: Njemačka nabavlja milione paketića lijeka za kojeg se vjeruje da ima učinkovito djelovanje na koronavirus - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / lijek iz Japana?: Njemačka nabavlja milione paketića lijeka za kojeg se vjeruje da ima učinkovito djelovanje na koronavirus

lijek iz Japana?: Njemačka nabavlja milione paketića lijeka za kojeg se vjeruje da ima učinkovito djelovanje na koronavirus

Pod naslovom „Ogromna buka zbog tableta protiv Corone“ ugledni Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) je objavio prilog kako je u Japanu odobren lijek koji spriječava da se virus gripe razmnožava u tijelu, a za kojeg se vjeruje kako slične učinke ima i na koronavirus.

Riječ je lijeku pod imenom Avigan kojeg proizvodi japanska tvrtka “Fujifilm Toyama Chemical”. Prema informacijama FAZ-a, njemačko Ministarstvo zdravlja je počelo nabavljati taj lijek iz Japana.

Pozivajući se na ministarstvo, FAZ navodi kako se radi o milijunskoj narudžbi paketića tog lijeka.

Kineski liječnici iz Wuhana su potvrdli kako se Avigan pokazao učinkovitim u terapiji njihovih bolesnika zaraženih koronavirusom. Navodno su bolesnici koji su primili taj japanski lijek postali negativni na koronavirus nakon četiri dana.

I rendgenske snimke su, po izjavama kineskih stručnjaka, potvrđivale poboljšanje stanja pluća u približno 91 posto bolesnika koji su liječeni Aviganom.

FAZ također piše kako je japanska tvornica početkom ožujka krenula u povećanje proizvodnje tog lijeka, a koji se sada počinje distribuirati po svijetu.

Fenix-magazin

 2,452 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnike i u Bosni: Oglas objavljen na našem jeziku. Rješavat ćeš svjetske probleme, evo kako se zaposliti u Tesli:

Američka kompanija Tesla, vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, počeo je potragom za radnom snagom i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *