Postignut dogovor u Bundesligi o nasavku prvenstva. Čeka se još samo odobrenje vlade - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Postignut dogovor u Bundesligi o nasavku prvenstva. Čeka se još samo odobrenje vlade

Postignut dogovor u Bundesligi o nasavku prvenstva. Čeka se još samo odobrenje vlade

Njemačka Bundesliga trebala bi biti prva velika evropska nogometna liga koja će se nastaviti nakon što je 36 klubova iz prvog i drugog ranga takmičenja postiglo dogovor o nastavku prvenstva.

Klubovi u njemačkoj Bundesligi i 2. Bundesligi spremni su da se vrate na teren 9. maja, ali ovu odluku još uvijek trebaju potvrditi vlasti, odnosno političari i zdravstvene institucije, rekao je prvi čovjek Bundeslige – Christian Seifert.

Odluka bi trebala biti poznata u narednim danima nakon što predstavnici vlasti održe sastanke, a vjeruje se kako će biti saopćena na konferenciji za medije njemačke kancelarke Angele Merkel 30. aprila.

Utakmice bi se igrale pred praznim tribinama, a najviše 322 osobe mogu biti na stadionu tokom utakmica Bundeslige i 270 na utakmicama 2. Bundeslige, rekao je Seifert.

Nogometni savez Njemačke procijenio je kako će biti potrebno 25.000 testova za sve učesnike utakmica koje će se odigrati do kraja prvenstva, a testovi će koštati oko 2,5 miliona eura.

Postignut je i dogovor s TV kućom Sky o isplati novca za TV prava klubovima, ali će u slučaju eventualnog otkazivanja prvenstva bundesligaši morati vratiti taj novac, javili su njemački mediji.

Izvor klix

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *