EKSKLUZIVNO: OGLASIO SE BILL GATES! Svi će morati da se vakcinišu protiv C0VID-19 - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / EKSKLUZIVNO: OGLASIO SE BILL GATES! Svi će morati da se vakcinišu protiv C0VID-19

EKSKLUZIVNO: OGLASIO SE BILL GATES! Svi će morati da se vakcinišu protiv C0VID-19

Milijarder Bil Gejts, koga mnogi teoretičari krivi da upravo on stoji iza pokretanja pandemije virusa COVID-19 kako bi zgrnuo milijarde na prodaji vancina, oglasio se preko svoje Fondacije Bil i Melina Gajts.

Gejts, osnovač Majkrosofta, pandemiju je predvideo još 2015. godine, a u aprilu je njegova Fondacija uložila 150 miliona dolara u borbi protiv korone, čime je njen ukupni promet dostigao 250 miliona. On je tada rekao da će fondacija sve svoje resurse posvetiti borbi protiv ovog virusa.

– Nismo sigurni koje će vakcine biti najefikasnije i svaka od njih zahteva jedinstvenu tehnologiju da se napravi – poručio je danas Bil Gejts, koji je i kopredsednik Fondacije.- To znači da države sada moraju da ulažu u mnogo različitih vrsta proizvodnih pogona, znajući da se neki nikada neće koristiti. U suprotnom, izgubit ćemo mesece nakon što laboratorija razvije imunizaciju, čekajući da pravi proizvođač poraste.

Pod pretpostavkom da sve ide po planu, za 12 do 18 meseci od danas će se prve vakcine COVID-19 početi izbacivati iz jedne od tih biljaka u masi. Šta onda?

– Ovo je globalna pandemija, pa utiče na sve. Najbolji način da se svi zaštitimo je da imamo pravedan pristup kako bismo osigurali da radimo ono što ima najviše smisla za pandemiju i svu našu zaštitu, a ne samo za one koji mogu trošiti najviše novca – kaže Brad Titel, viši programski službenik u Fondaciji Gates, koji pomaže u koordinaciji svoje politike i reakcije na zagovaranje na krizu COVID-19.

Gejtsova fondacija naglašava da je dobra vest da postoje organizacije sa širokom ekspertizom u isporuci vakcina. UNICEF, na primer, kupuje vakcine za imunizaciju skoro polovine svetske dece protiv bolesti koje se mogu sprečiti, a Gavi, Savez za vakcine, obezbeđuje da te vakcine zaista stignu do dece u potrebi. Od svog osnivanja 2000. godine, Gavi i njegovi partneri vakcinisali su više od 760 miliona dece u 73 najsiromašnije zemlje na svetu.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo zašto je u Njemačkoj tako malo onih koji su vlasnici kuće ili stana

Niti u jednoj državi Evropske unije nema toliko malo vlasnika stambenih nekretnina kao u Njemačkoj. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *