U Njemačkoj se život polako vraća u normalu. Novi pad novozaraženih i umrlih. Od danas ublažene brojne mjere a evo i koje - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / U Njemačkoj se život polako vraća u normalu. Novi pad novozaraženih i umrlih. Od danas ublažene brojne mjere a evo i koje

U Njemačkoj se život polako vraća u normalu. Novi pad novozaraženih i umrlih. Od danas ublažene brojne mjere a evo i koje

Njemačka je i u nedjelju zabilježila pad broja novozaraženih i umrlih usljed zaraze koronavirusom. Jučer je na testiranju potvrđeno 697 novih slučajeva, što predstavlja pad od 22 posto broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 890 novih slučajeva.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins jučer su od posljedica infekcije umrle 54 osobe, a dan ranije bilo je i više preminulih (76). Nažalost, u posljednja dva dana opada i broj oporavljenih pa se tako jučer od koronavirusa oporavilo 1.600 osoba, a dan ranije njih 2.100. U petak se oporavilo 3.400 osoba, što u odnosu na jučer predstavlja dvostruko veći broj.

U Njemačkoj su od danas ublažene mjere donesene ranije s ciljem efikasnije borbe protiv koronavirusa.

Frizerski saloni i muzeji ponovo rade, a djeca završnih razreda i viših razreda osnovne škole treba da krenu da idu u školske klupe svakodnevno. Vlade su se dogovorile čak i da otvore igrališta za djecu, ali sve ovo naravno uz poštovanje propisa o socijalnom distanciranju i nošenju zaštitne opreme.

Ublažavanje restrikcija nakon intenzivne borbe s pandemijom najbolje funkcioniše u njemačkoj Saksoniji koja ima relativno nisku stopu zaraze. Oni su među prvima koji su ublažili mjeru ograničenja kretanja dozvolivši okupljanje do pet osoba, piše njemački Sueddeutsche Zeitung.

Berlinski gradonačelnik Michael Muller je kritikovao državu zbog ublažavanja mjera, no ministri se ne slažu s njim da je riječ o lošim potezima. Prethodnih dana zbog nezadovoljstva mjerama su održani i protesti u Stuttgartu.

Danas je prvi put nakon duže vremena u katedrali u Kelnu održana služba uz prisustvo vjernika. Određenom broju vjernika je dozvoljeno da dolaze na molitve tako da imaju mogućnost držanja socijalne distance od dva metra.

Izvor klix

Loading

O urednik

Također pogledajte

Sve više domaćinstava u Njemačkoj više ne mora plaćati RTV taksu. Evo kako:

Neplaćanje RTV takse vjerovatno je san većine ljudi u Njemačkoj – ali samo rijetki znaju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *