DOBRE VIJESTI: Austrija otvara granicu s Njemackom 15. Juna, a evo kada se otvaraju ostale granice - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / DOBRE VIJESTI: Austrija otvara granicu s Njemackom 15. Juna, a evo kada se otvaraju ostale granice

DOBRE VIJESTI: Austrija otvara granicu s Njemackom 15. Juna, a evo kada se otvaraju ostale granice

Granica između Njemačke i Austrije, zatvorena zbog pandemije korone, trebala bi biti u potpunosti otvorena 15. juna, pokazuju podaci austrijske novinske agencije APA.

NAKON RAZGOVORA DVOJE KANCELARA: Austrija otvara granicu prema Njemačkoj, priprema se otvaranje i ostalih granica
Austrija od sredine juna otvara svoje granice prema Njemačkoj a trenutno se pregovara i o otvaranju granica prema ostalim susjednim zemljama, priopćio je Kancelarski ured u Beču u srijedu.

Kako prenosi agencija APA, austrijski kancelar Sebastian Kurz je u jučerašnjem razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel dogovorio otvaranje granica prema Njemačkoj u dva stupnja.

Prvi stupanj bi na snagu stupio već ovog petka a sastojao bi se u prelasku potpune kontrole prelaska na sporadične. Od 15. lipnja bi kontrole na granicama bile u potpunosti ukinute.

Kako stoji u priopćenju kancelarskog ureda “Austrija teži olakšavanju prelazaka granice” i s ostalim susjednim zemljama. Preduvjet otvaranju granica prema susjednim zemljama je da “širenja zaraze bude pod kontrolom”.

Koestinger: za sada ništa od turističkih putovanja u Italiju, Španjolsku i Grčku

Austrijska ministrica turizma Elisabeth Koestinger je prije toga u razgovoru za radio postaju Oe1 naglasila kako putovanja u turistička odredišta Italiju i Španjolsku još neko vrijeme neće biti moguća.

“Temelj odluke o otvaranju granice je broj zaraza. Zato će isprva biti otvorene granice prema Njemačkoj i istočnim susjedima”, rekla je Koestinger.

Ona je objasnila kako su u Italiji i Španjolskoj još uvijek na snazi ograničene mjere kretanja unutar zemlje te će zato otvaranje granica prema ovim zemljama trajati još dulje vrijeme.

Odlasku na odmor u dalje odredišta poput Grčke će do daljnjeg biti nemoguća zbog nedostatka komercijalnih letova prema ovim zemljama, objasnila je ministrica.

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *