Göttingen / Balkanci slavili bajram i napravili novi klaster u Njemačkoj? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Göttingen / Balkanci slavili bajram i napravili novi klaster u Njemačkoj?

Göttingen / Balkanci slavili bajram i napravili novi klaster u Njemačkoj?

Na obiteljskim slavljima povodom Bajrama 23. maja u Göttingenu, u Njemačkoj, očito su kršeni propisi o higijeni i socijalnoj distanci, pa je došlo do naglog širenja koronavirusa.

Posljedica: 86 zaraženih u samom gradu i još 18 u okolici, a pretpostavlja se da će te brojke i dalje rasti. Zbog toga je određena karantena za nekoliko stotina osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima. Tri osobe se sada nalaze na bolničkom liječenju, jedna od njih na respiratoru

Ovoga tjedna bit će testirano još 600 do 700 stanovnika jednog kompleksa zgrada u Göttingenu u kojem su održana ta obiteljska slavlja. Zaraza se širi i izvan gradskih granica, jer su mnogi gosti doputovali iz okolice i drugih dijelova zemlje. Jedan učenik je u školi ispričao da su se članovi njegove obitelji pri susretu grlili i rukovali.

Kako je priopćeno iz gradske uprave, većina sudionika proslava potječe iz bivše Jugoslavije. Policija nije htjela davati konkretne izjave o tim obiteljima, a navodno je većina s Kosova, piše Deutsche Welle.

Izvor: infocuses.com

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *