Potresna fotografija iz Novog Pazara: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice, a Vučić tvrdi da je bolnica bolje opremljena od njemačkih! Uvjerite se i sami - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Potresna fotografija iz Novog Pazara: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice, a Vučić tvrdi da je bolnica bolje opremljena od njemačkih! Uvjerite se i sami

Potresna fotografija iz Novog Pazara: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice, a Vučić tvrdi da je bolnica bolje opremljena od njemačkih! Uvjerite se i sami

Potresna fotografija djevojčice iz Novog Pazara koja prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja novopazarske bolnice postala je viralna na društvenim mrežama. Ovo je samo još jedan dokaz haosa koji vlada u zdravstvenom sektoru ovog grada u Srbiji.

Potresna fotografija djevojčice iz Novog Pazara koja prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja novopazarske bolnice postala je viralna na društvenim mrežama. Ovo je samo još jedan dokaz haosa koji vlada u zdravstvenom sektoru ovog grada u Srbiji.

Maloljetna djevojčica prima infuziju pored stepenica, a na fotografiji se vide i medicinska sestra te ženska osoba za koju se pretpostavlja da je djevojčicina majka.

Da se ne radi o fotomontaži rekao je i koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek koji je potvrdio autentičnost fotografije.

Image

“Ispitat ću ko je od ljekara i sestara to uradio. Naredio sam unutrašnju zdravstvenu kontrolu i ko god bude učestvovao u tome i napravio prekršaj bit će drastično kažnjen”, rekao je Đerlek.

Fotografiju je prokomentarisao i jedan tviteraš: “Mlada pacijetkinja prima infuziju na najsavremenijoj stolici, na najsavremenijem zadnjem ulazu u spejs šatlu od bolnice u Novom Pazaru. Nemci na ulicama traže da ih Srbija anektira.”

Naravno ovaj komentar je ironičan s obzirom da je nedavno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je novopazarska bolnica bolja i od nekih njemačkih. Vučićevu izjavu su demantovale fotografije kao dokazi kakvo je zapravo realno stanje u unutrašnjosti bolnice u Novom Pazaru.

Objavljene fotografije 2.7.2020. u 12:18Prizori iz bolnice u Novom Pazaru demantuju Vučića koji tvrdi da je bolja od neke njemačke

Đerlek je još i dodao da je 80 zdravstvenih radnika na bolovanju, od ukupno 632 zdravstvena radnika koliko je zaposleno u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Ponovio je kako biti preispitana dokumentacija ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju.”Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, kazao je ranije Đerlek.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Koliko mesa i mlijeka je dozvoljeno prenijeti preko granice?

Mnogi putnici putujući iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Makedonije ili neke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *