"Nijemci u šoku"! Upozorenje Angele Merkel: Evo do kada restriktivne mjere ostaju na snazi: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / “Nijemci u šoku”! Upozorenje Angele Merkel: Evo do kada restriktivne mjere ostaju na snazi:
Slika preuzeta od Reuters Fabrizio Bensch/Pool

“Nijemci u šoku”! Upozorenje Angele Merkel: Evo do kada restriktivne mjere ostaju na snazi:

Kancelarka Savezne Republike Njemačka Angela Merkel rekla je poslanicima iz svoje konzervativne stranke da će restriktivne mjere povodom koronavirusa ostati na snazi u Njemačkoj do početka aprila, kako prenosi klix.ba.

“Ako ne uspijemo da zaustavimo ovaj britanski virus imaćemo deset puta veće brojeve do Uskrsa. Potrebno nam je još 10 sedmica oštrih mjera”, rekla je Merkelova.

Prema pisanju fenix-magazina do sada mjere ograničenja, koje su započele “blagim lockdown-om” 2. novembra, a produljene su na “teško zaključavanje” sredinom decembra, traju do 31. januara.

No, kancelarka je, poput bavarskog premijera Markusa Södera (54, CSU), nekoliko puta naglasila kako ne postoji garant da će mjere biti ublažene krajem januara.

Cilj mjera je smanjiti incidenciju (nove zaraze na 100 000 stanovnika u sedam dana) ispod 50. Tek tada će zdravstvene vlasti moći ponovno pronaći kontakte zaraženih ljudi, pa razlog za tu vrijednost.

Prema podacima Instituta “Robert Koch”, u posljednja 24 sata koronavirusom u Njemačkoj zaražene su 12.802 osobe, a umrlo je 891 ljudi.

Ukupni broj žrtava Covid-19 povećan je ne 41.577, a zaraženih na 1.933.826.

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *