KONSTANTNO NOVA PRAVILA! Od ponedjeljka 18.01.2021, novo pravilo, ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / KONSTANTNO NOVA PRAVILA! Od ponedjeljka 18.01.2021, novo pravilo, ovo morate znati:

KONSTANTNO NOVA PRAVILA! Od ponedjeljka 18.01.2021, novo pravilo, ovo morate znati:

Prema pisanju Infocuses.com u Bavarskoj je FFP2 maska ​​obavezna u lokalnom javnom prijevozu i trgovinama od sljedećeg ponedjeljka. Tako je danas odlučio bavarski kabinet.

Od sljedećeg ponedjeljka morate nositi masku FFP2 u Bavarskoj za javni prijevoz i prilikom kupovine. „Također želimo učiniti svakodnevni život sigurnijim“, rekao je premijer Markus Söder (CSU) nakon sastanka vlade. Zbog toga je FFP2 maska ​​obavezna. Uobičajene „maske“ korištene su za zaštitu drugih, FFP2 maske također su zaštitile vas. „Dostupnost u trgovini je dovoljno zagarantovana“, objasnio je Söder.

Prema mišljenju novog ministra zdravlja Bavarske Klausa Holetscheka (CSU), u Slobodnoj državi ima dovoljno FFP2 maski. „Tržište se nevjerovatno razvilo.“ Što se tiče troškova nabave, ministar je rekao da će se pratiti cijena, ali da će svi „takođe moći dati svoj doprinos u ovoj oblasti“. Zahtjev za FFP2 maskom je „dobar i važan korak“ za veću sigurnost.

 11,277 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NEDOPUSTIVO DA SE VIZA ČEKA MJESECIMA: Njemačka branša traži olakšanje izdavanja viza radnicima i turistima. Evo šta slijedi:

Uoči središnjeg kongresa u Berlinu u ponedjeljak, predstavnici turističke branše od vlade traže pojednostavljenje i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *