Angela Merkel progovorila o popuštanju mjera! Evo šta je saopćila: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Angela Merkel progovorila o popuštanju mjera! Evo šta je saopćila:

Angela Merkel progovorila o popuštanju mjera! Evo šta je saopćila:

Prema pisanju fenix-magazina Njemačka kancelarka Angela Markel je u intervjuu za ARD u utorak navečer zahvalila stanovnicima Njemačke na disciplini i poštivanju mjera ograničenja zbog suzbijanja širenja koronavirusa. Govorila je o popuštanju mjera i vakcinama. 

Priznala je kako je pandemija koronavirusa težak teret za građane, ali postoji nada u bolju sitauciju jer je u posljednjih nekoliko dana i sedmica pao broj novozaraženih.

– Svjesna sam da su mnogi građani nervozni zbog cijele situacije – rekla je Angela Merkel.

Na pitanje šta može reći o popuštanju mjera, Merkel je rekla kako je sad najvažnije pričekati da se broj novozaraženih još više smanji.

Trenutno je 50 okruga u Njemačkoj sa sedmodnevnom incidencijom ispod 50 novozaraženih.

Njemačka kancelarka je rekla kako Njemačka može pobijediti virus.

– To znači da se i dalje moramo pridržavati mjera ograničenja, distance i biti jako oprezni. Ako tako još neko vrijeme nastavimo, situacija će se popraviti – rekla je Angela Merkel.

Upozorila je na nepromišljeno popuštanje mjera.

– Da otvorimo za 14 dana, pa se ponovno vratimo rast novozaraženih, a bolnice se napune pacijentima. To ne želimo – kaže Merkel.

Umjesto toga, Merkel smatra kako je potreban održiv izlaz iz pandemije.  Zbog toga kancelarka ne namjerava popuštati mjere određenog datuma, već kad to sedmodnevna incidencija dopusti.

Izvor: fenix-magazin

 9,472 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.