NAPOKON, OD DANAS SE MJERE OGRANIČENJA POPUŠTAJU! Evo o čemu se radi i šta je sve dozvoljeno: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / NAPOKON, OD DANAS SE MJERE OGRANIČENJA POPUŠTAJU! Evo o čemu se radi i šta je sve dozvoljeno:

NAPOKON, OD DANAS SE MJERE OGRANIČENJA POPUŠTAJU! Evo o čemu se radi i šta je sve dozvoljeno:

Od danas 1. marta u Bavarskoj je počelo prvo ublažavanje mjera.

Škole i vrtići u većini njemačkih saveznih država od prošle sedmice su otvarile vrata za učenike nižih razreda osnovnih škola i maturante uz stroga higijenska pravila i pridržavanje propisanih mjera.

U Bavarskoj od danas će se otvoriti ne samo frizeri, već i prakse za njege stopala. Uz to, vrtlarima, vrtnim centrima i cvjećarnicama će biti dozvoljeno da ponovo prodaju svoju robu.

„Jer se radi o pokvarljivoj robi“, objasnio je Söder. Prema Söderu.

FFP2 maske su obavezne. Najviše jedna osoba smije boraviti na minimalno deset metara kvadratnih u trgovinama do 800 metara kvadratnih prodajne površine.

Prema pisanju fenix magazina, u gradovima i okruzima s vrijednošću incidencije ispod 100, od ponedjeljka se može ponovno održavati pojedinačna nastava u muzičkim školama.

Premijer Bavarske Markus Söder (CSU) izazvao je kritike svojih kolega ponovnim popuštanjem mjera, posebno u susjednim saveznim državama. U Baden-Württembergu su ljuti na bavarskog premjera.

Pročitajte još: DEFINITIVNA ODLUKA: Putovanja moguća samo sa kovid-pasošem / putovnicom. Ovo morate znati:

– Do sada je uvijek bio odlučan i ustrajan u lockdownu, a sada počinje popuštati mjere jednu za drugom – rekao je glasnogovornik vlade Baden-Württemberga Rudi Hoogvliet.

– Ne znam zašto to radi. Morala bi se primjenjivati jedinstvena pravila, posebno u pograničnom području. Tad bi i stanovnici bolje prihvatili mjere – rekla je gradonačelnica Neu-Ulma Katrin Albsteiger (CSU).

Različita pravila u Bavarskoj i Baden-Württembergu već su u proljeće 2020. dovela do shopping turizma i negodovanja među građanima.

Njemački savezni ministar financija Olaf Scholz pozvao je saveznu i državnu vladu da donesu dobro promišljenu rezoluciju s ciljem strategije otvaranja.

“Zbog sojeva ulazimo u novu fazu pandemije, iz koje bi se mogao pojaviti treći val. Mi, stoga, moramo postupati mudro i oprezno kako treći val ne bi doveo do poptpunog zatvaranja širom Njemačke”, kazala je Angela Merkel.

Merkel i premijeri njemačkih saveznih država usaglasili su se da produže ograničenja do 7. marta da bi suzbili širenje koronavirusa.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *