Konačno: Od danas djelomično popuštanje mjera, evo o čemu je riječ: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Konačno: Od danas djelomično popuštanje mjera, evo o čemu je riječ:

Konačno: Od danas djelomično popuštanje mjera, evo o čemu je riječ:

Iako su brojke novozaraženih u mnogim regijama sve veće, mnoge savezne države u Njemačkoj popuštaju mjere ovog ponedjeljka, 8. marta. Plan je da država plaća svakom građaninu najmanje jedan brzi test sedmično prenosi kroativ.

Osim brzih testova, za građane se nudi opcija kupovine testova ‘od kuće‘ u maloprodaji, dok brze testove izvode apoteke i testni centri. Trgovački lanci Aldi i Lidl već su u subotu nudili samotestove u svojoj ponudi, Lidl samo online. Aldi je u roku od nekoliko sati prodao sve testove, dok su serveri Lidlove stranice pali. Rewe i Edeka uskoro će također nuditi samotestove u svom asortimanu, dok će Rossmann i dm drogerije prodavati ove testove od utorka.

Pročitajte još: DOLAZI LI NOVI LOCKDOWN? Incidencija u Njemačkoj i dalje raste:

U pojedinim saveznim državama su od danas dozvoljena privatna okupljanja iz dva kućanstva, najviše pet osoba, dok se djeca do 14 godine ne ubrajaju u ovu brojku. U Saskoj-Anhalt se mogu članovi jednog kućanstva okupiti s najviše pet osoba drugog kućanstva. Regije, koje imaju sedmodnevnu incidenciju manju od 35 novozaraženih, imaju dozvoljena okupljanja najviše tri kućanstva s najviše deset osoba.

Mnogi dijelovi Njemačke otvaraju knjižnice, trgovine za cvijeće i vrt uz određene epidemiološke mjere. Također, dozvoljene su i škole za vožnju i letenje, gdje je obavezan ‘ulazni test‘. Trgovine otvaraju uz ograničen broj kupaca i obavezan termin, gdje je incidencija manja od 50.

Otvaraju i muzeji, galerije, zoološki i botanički vrtovi te spomen obilježja, a dozvoljen je i beskontaktni sport za djecu do 14. godine na otvorenom (u grupama do 10 ljudi) za regije gdje je incidencija manja od 100. Tirinška ne otvara ništa, budući da imaju incidenciju od 132, piše Kroativ.

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *