DOLAZI LI NOVI LOCKDOWN? Incidencija u Njemačkoj i dalje raste: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / DOLAZI LI NOVI LOCKDOWN? Incidencija u Njemačkoj i dalje raste:

DOLAZI LI NOVI LOCKDOWN? Incidencija u Njemačkoj i dalje raste:

Prema RKI-u, broj novih slučajeva zaraženih koronavirusom ponovno se povećava na sedmičnoj bazi. Sedmodnevna se incidencija sve više udaljava od ciljanih 50. U međuvremenu, broj novih smrtnih slučajeva nastavlja se pozitivno razvijati prenosi superradio-minhen.

Zdravstvene vlasti u Njemačkoj prijavile su 8.103 novih infekcija koronavirusa Institutu Robert Koch (RKI) u roku od jednog dana. Uz to, u roku od 24 sata zabilježeno je 96 novih smrtnih slučajeva. To je vidljivo iz trenutnih podataka RKI-a. U nedjelju je broj slučajeva koje je prijavio RKI obično manji, između ostalog i zato što se tokom vikenda provodi manje testova. Prije tačno sedam dana RKI je zabilježio 7.890 novih infekcija i 157 novih smrtnih slučajeva.

Pročitajte još: SADA I ZVANIČNO: Lockdown će biti produžen! No nije sve tako strašno, evo šta je sve dogovoreno i šta se sve mijenja u Njemačkoj:

Prema RKI-u, broj novih infekcija prijavljenih u roku od sedam dana na 100 000 stanovnika (sedmodnevna incidencija) iznosi 66,1 u cijeloj zemlji te nešto veća u odnosu na onu od prethodnog dana (65,6). Broj novih infekcija u Njemačkoj znatno je pao u siječnju i veljači. Međutim, nedavno je stagnirao, što bi također moglo biti posljedica širenja zaraznijih inačica virusa.

Prije četiri sedmice, 7. februara, incidencija je bila 76. Prethodni maksimum dostignut je 22. decembra u 197.6. Vrhunac od 1.244 novo prijavljenih smrtnih slučajeva dosegnut je 14. januara. Među novim infekcijama registriranim u roku od 24 sata, najveća je vrijednost dostignuta 18. decembra s 33.777 – no sadržavala je 3500 kasnih izvještaja.

R-vrijednost je i dalje iznad 1

RKI je evidentirao ukupno 2.500.182 infekcije sars-CoV-2 u Njemačkoj od početka pandemije. Stvarni ukupan broj vjerovatno će biti znatno veći jer se mnoge infekcije prođu ispod radara. RKI je izvijestio da je broj oporavljenih osoba iznosio oko 2.304.300. Ukupan broj ljudi koji su umrli s dokazanom infekcijom Sars-CoV-2 ili od njom popeo se na 71.900.

Pročitajte još: DEFINITIVNA ODLUKA: Putovanja moguća samo sa kovid-pasošem / putovnicom. Ovo morate znati:

Prema izvještaju o situaciji RKI u subotu, sedmodnevna R vrijednost u cijeloj zemlji bila je 1,06 (prethodni dan 1,04). To znači da 100 zaraženih teoretski zarazi još 106 osoba.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *