Totalni Lockdown neizbježan! Najveći broj novozaraženih u zadnja dva mjeseca. Evo šta će se desiti: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Totalni Lockdown neizbježan! Najveći broj novozaraženih u zadnja dva mjeseca. Evo šta će se desiti:

Totalni Lockdown neizbježan! Najveći broj novozaraženih u zadnja dva mjeseca. Evo šta će se desiti:

Zdravstvene vlasti u Njemačkoj prijavile su 17.504 novozarazenih koronavirusom Institutu Robert Koch (RKI) u roku od jednog dana, što je najveći dnevni broj novozaraženih jos od 22. januara.

Time je ukupan broj zabilježenih slučajeva koronavirusa u toj zemlji porastao na 2.612.268. U posljednja 24 sata umrlo je još 227 osoba, piše Reuters.

Pročitajte još: Angela Merkel uvodi novo pravilo u Njemačkoj i cijeloj EU: Ovo će vam trebati za putovanja, pristup prodavnicama, školama…

Ublažavanje mjere i zarazniji soj

RKI navodi da Njemačka prolazi kroz treći val pandemije te da se u sljedećim sedmicama predviđa dodatan skok u broju slučajeva. Dodaje kako je Njemačka krenula s ublažavanjem mjera baš kada se njome počeo širiti zarazniji soj koronavirusa.

Kancelarka Angela Merkel i čelnici saveznih država dogovorili su početkom mjeseca postupno ublažavanje mjera, s time da su odredili i njihovo ponovno “hitno uvođenje” ako broj novih slučajeva zaraze tri dana zaredom bude veći od 100 na 100.000 stanovnika. Merkel i njene kolege bi se trebali ponovo sastati 22. marta.

-pročitajte još: DEFINITIVNA ODLUKA: Putovanja moguća samo uz Korona-pasoš! Ovo morate znati:

Kako navodi Bild u prvoj sedmici aprila očekuje se incidencija preko 200 na 100.000 stanovnika, a u drugoj polovici čak 350.

Ove brojke će dovesti do vraćanja mjera koje su bile na snazi uključujući zatvaranje škola i uvođenje policijskog sata.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Tesla otpušta 10 posto radne snage, kompanija se bori s padom prodaje

Tesla otpušta više od 10 posto svoje globalne radne snage, pokazuje interni dopis koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *