Zabrana putovanja! Njemačka želi zabraniti napuštanje zemlje za Uskrs? Ako putujete ili ste odputovali onda ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Zabrana putovanja! Njemačka želi zabraniti napuštanje zemlje za Uskrs? Ako putujete ili ste odputovali onda ovo morate znati:

Zabrana putovanja! Njemačka želi zabraniti napuštanje zemlje za Uskrs? Ako putujete ili ste odputovali onda ovo morate znati:

Njemačka vlada pozvala je svoje građane da preko uskrsnih praznika izbjegavaju kontakte, da Uskrs proslave u najužem krugu osoba te također da izbjegavaju putovanja, dok epidemiolozi upozoravaju da bi treći val epidemije mogao biti gori od prva dva.   

“Ako se susrećete s drugima, onda je najbolje da to činite na otvorenome jer je tamo najmanja šansa da se zarazite”, rekao je njemački ministar zdravstva Jens Spahn.

Demokršćanski političar trenutnu je situaciju u borbi protiv pandemije usporedio s maratonom.

“Nalazimo se na 38. kilometru, a posljednji kilometri su najteži”, rekao je Spahn, piše Index.hr

Upozorenja na kolaps zdravstvenog sistema

On je istodobno upozorio da bi njemački zdravstveni sistem mogao kolabirati ako savezne pokrajine ne budu striktno primjenjivale pravila o zatvaranjima pri incidenciji od preko 100.

Na zajedničkoj konferenciji za medije ministar Spahn i direktor epidemiološkog instituta Robert Koch Lothar Wieler apelirali su na građane da izbjegavaju putovanja i kontakte.

“Mobilnost i kontakti su gorivo pandemije”, rekao je Wieler, koji je preporučio nošenje maske i u zatvorenim privatnim prostorima.

“Ako ne spriječimo treći val, možemo imati 100.000 zaraženih dnevno”

Direktor Instituta Robert Koch upozorio je da bi treći pandemijski val zbog mutiranih varijanta virusa mogao biti gori od prva dva.

“Ako se trećem valu ne odupremo svim raspoloživim sredstvima, prijete ozbiljne posljedice”, rekao je Wieler, koji nije isključio mogućnost penjanja broja zaraženih u jednom danu i do 100.000.

Vlada razmišlja o zabrani putovanja u inozemstvo za Uskrs.

Kako prenose njemački mediji, savezna vlada razmatra mogućnost zabrane putovanja u inostranstvo tokom uskrsnih praznika.

Već sad je uvedeno pravilo po kojem će povratnici iz inozemstva, bez obzira na to dolaze li iz rizičnih područja ili ne, morati pri dolasku u Njemačku predočiti negativan koronatest.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *