Novo obraćanje Angele Merkel! Njemačka definitivno povlači "hitnu kočnicu", evo šta to znači: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Novo obraćanje Angele Merkel! Njemačka definitivno povlači “hitnu kočnicu”, evo šta to znači:

Novo obraćanje Angele Merkel! Njemačka definitivno povlači “hitnu kočnicu”, evo šta to znači:

Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je u nedjelju od njemačkih saveznih država da se pridržavaju dogovorenog pooštravanja mjera u borbi protiv koronavirusa zbog porasta broja zaraženih.

Merkel je sinoć rekla da neke države ne slijede tzv. “kočnicu u nuždi”, koju su pristale pokrenuti nakon određenog broja infekcija.

“Moramo provesti prave mjere s velikom ozbiljnošću. I neke države to čine, druge ne”, rekla je Merkel u intervjuu koji je emitirala njemačka televizija ARD.

Pozvala je te države da pokrenu planove za otvaranje i provedbu mjera poput strožijih ograničenja socijalnih kontakata, policijskog sata i zahtjeva za rad od kuće.

Njemačka doživljava ozbiljan treći val zaraze koju je pokrenuo britanski soj koronavirusa. No, savezna vlada i 16 država u zemlji sve su više u sukobu oko toga kako to obuzdati. Naime, neke države u kojima je stopa zaraze niža odbijaju povratak u strožiji lockdown.

Državni epidemiološki institut Robert Koch je u nedjelju zabilježio sedmodnevnu incidencu od 129,7, što je osjetno više nego u petak kada je incidenca još iznosila 119,1.

Izvor: klix.ba

 6,650 total views,  177 views today

O urednik

Također pogledajte

Njemačka uvodi “totalni lockdown”! Broj novozaraženih koronavirusom konstantno raste. Putovanja (ne)moguća, druženja zabranjena, radnje zatvorene, evo koliko dugo će to trajati i šta to znači:

U Njemačkoj je danas registrovan najveći broj novih slučajeva zaraze koronavirusom od sredine januara, što …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *