Nove korona mjere od sutra u Njemačkoj, evo šta se mijenja i šta morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Nove korona mjere od sutra u Njemačkoj, evo šta se mijenja i šta morate znati:

Nove korona mjere od sutra u Njemačkoj, evo šta se mijenja i šta morate znati:

Korona mjere koje su na snazi dobit će sitne korekcije, a policijski sat i rad škola ostaje ne promijenjen. Određenih izmjena bit će za pojedine trgovine i zoološke vrtove prenosi superradio-minhen.

Markus Söder istaknuo je kako i dalje skoro 95 posto okruga ima incidenciju veću od 100, a četvrtina veću i od 200. Popuštanje neće biti, ali određenih korekcija će biti. U Bavarskoj su na snazi stroža pravila koja su predviđena na razini cijele države.

Olakšavanje poslovanja

Pojedine grane trgovina mogu se ponovno otvoriti u srijedu bez obzira na incidenciju, a riječ  je o cvjećarnicama, vrtnim centrima i knjižarama. Naime, do sada je važilo pravilo da sa incidencijom između 100 i 150 važi samo pravilo “Click&Meet”, ali uz posjedovanje negativnog testa, što sada neće biti slučaj.

Promjene će se dogoditi i u ne-uslužnim tvrtkama i zanatskim radnjama, pa će fotografi, stolari i krojaći, kao i iznajmljivači automobila i sl. moći raditi neometano.

Prema Državnom uredu, međutim, ništa se ne mijenja u ograničenjima usluga prilagođenih tijelu: u četvrtima i urbanim gradovima čija je vrijednost veća od 100 posjet frizeru moguć je samo negativnim Corona testom, kozmetički studiji ne smiju otvorena.

Slobodne aktivnosti: vožnja u kinima, zoološkim vrtovima i botaničkim vrtovima

Kina su u Bavarskoj zatvorena mjesecima, ali sada se dozvoljava rad drive-in kina, a posjetitelji izvan vozila dužni su nositi FFP2 masku, čija ičinkovitost do danas nikad nije dokazana.

Otvorene površine zooloških vrtova i botaničkih vrtova sada se smiju otvarati čak i ako incidencija prelazi 100 – pod strogim uvjetima: Svi posjetitelji u dobi od šest i više godina moraju predočiti negativni test na koronu koji nije star više od 24 sata i ostaviti svoje podatke za kontakt. Pored toga, postoji zahtjev za FFP2 maskom. Ako je incidencija manja od 100, zoološki je vrt i dalje moguće posjetiti bez testa. Aiwanger je govorila o “signalu za proljeće”: “Mogućnost odlaska s obitelji u zoološki vrt sigurno je izlet.”

Do pet djece može se baviti sportom na otvorenom

Bavarska je odlučila osloboditi djecu od pravila “hitne kočnice” , pa djeca mlađa od 14 godina od srijede će se moći baviti bezkontaktnim sportovima na otvorenom u skupinama od petero djece.

Ograničenja izlaza nepromijenjena

Policijski sat u Bavarskoj ostaje na snazi, a traje od 22 sata do 5 sati ujutro.  Premijer Bavarske policijski sat pravda činjenicom da se na ovaj način sprečava okupljanje više ljudi.

Aigwagner se zalaže za ublažavanje policijskog sata, jer smatra da se time ništa ne postiže, osim što može dovesti do kontra efekta.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *