"Dokle više"! Od 15. jula za ulazak u Sloveniju na snazi ista pravila za sve, čak i za one u tranzitu. Ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / “Dokle više”! Od 15. jula za ulazak u Sloveniju na snazi ista pravila za sve, čak i za one u tranzitu. Ovo morate znati:

“Dokle više”! Od 15. jula za ulazak u Sloveniju na snazi ista pravila za sve, čak i za one u tranzitu. Ovo morate znati:

Loading...

Od 15. jula za ulazak u Sloveniju primjenjivat će se isti uslovi za sve putnike – bilo da su u tranzitu ili planiraju ostanak – moraju imati jednu od tri potvrde: negativan test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su prebolovali Covid.

Prethodne liste država koje su bile označene prema bojama, neće se više primjenjivati, a najnovije izmjene i dopune pravila ulaska u državu stupaju na snagu u četvrtak, 15. jula 2021. godine.

Svi putnici koji ulaze u Sloveniju morat će se pridržavati istog zahtjeva: moraju dostaviti potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su se oporavili od Covida-19 ili negativan test.

Pravilo se odnosi i na putnike koji prolaze kroz Sloveniju na putu u neku drugu zemlju, ali i na sve osobe u međunarodnom teretnom i putničkom prijevozu.

Loading...

EU digitalni Covid certifikat i digitalni certifikati drugih zemalja također će biti prihvaćeni kao dokazi potrebni za prelazak granice.

Također, postojat će samo dva izuzetka za ulazak u Sloveniju bez karantina i bez testiranja: izuzeci se odnose na vlasnike imovine s obje strane granice i djecu mlađu od 15 godina koja putuju s roditeljima ili skrbnicima.

Izvor: klix.ba

 4,437 total views,  2 views today

Loading...

O urednik

Također pogledajte

Apokaliptične scene iz Njemačke, poplave su uništile cijela naselja, više od 100 mrtvih

Loading... Njemačka se suočava s velikom prirodnom katastrofom koju su uzrokovale velike padavine i poplava. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *