Slovenija povukla odluku za tranzit uz 3G pravilo! Ovo morate znati ako idete u Sloveniju ili ste u tranzitu: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Slovenija povukla odluku za tranzit uz 3G pravilo! Ovo morate znati ako idete u Sloveniju ili ste u tranzitu:

Slovenija povukla odluku za tranzit uz 3G pravilo! Ovo morate znati ako idete u Sloveniju ili ste u tranzitu:

U ponoć bi svi putnici koji ulaze u Sloveniju, čak i samo radi tranzita, bili podložni obaveznom PCT uvjetu. To je utvrđeno vladinom uredbom koja je stupila na snagu 11. jula, a primjenjivat će se sutra. Nakon brojnih upozorenja da bi provedba takve uredbe izazvala kaos na graničnim prijelazima, vlada je u zadnji čas promijenila pravila.

Nakon što je vlada uredbom kojom je utvrdila uslove ulaska u Republiku Sloveniju zbog suzbijanja i suzbijanja zarazne bolesti covid-19 odredila da će PCR biti obavezan za tranzitne putnike prilikom ulaska u Sloveniju, ova odluka je ispravljena u zadnji čas.

Na današnjoj dopisnoj sjednici usvojila je uredbu kojom se dopunjuje navedena uredba kojom se tranzit i međunarodni transport proširuju kao iznimke, za koje je ulazak u zemlju dozvoljen bez uslova PCR i bez karantene kod kuće.

Izmjenama i dopunama uredbe, izuzeci, koji su i danas na snazi, primjenjuju se do 15. augusta, rekla je vlada. Svrha “produženja primjene izuzeća” je omogućiti osobama koje rade u području međunarodnog transporta i onima u tranzitu da se “pripreme za novu jedinstvenu regulativu uslova za ulazak u Sloveniju”.

Neslužbeno čujemo da je jučer uložen izuzetan napor kako bi se resorna ministarstva uvjerila da bi provedba prvobitne uredbe dovela do potpunog kolapsa na graničnim prijelazima. Policija bi trebala naložiti obaveznu karantenu za sve one koji ne bi udovoljili PCT-u, a oni koji nemaju adresu u Sloveniji na kojoj bi je uslužili, spriječili bi ih da uđu.

Andrej Klobasa, član Upravnog odbora Sektora za promet pri Obrtničko-poduzetničkoj komori Slovenije, najavio je jučer da će kamiondžije blokirati granični prijelaz Šentilj ako se ne osigura nesmetan protok prometa.

Nove uslove za ulazak u Sloveniji od 15.jula imate na linku OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *