Slovenija : Tranzit je slobodan a svi ostali uz 3G potvrdu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Slovenija : Tranzit je slobodan a svi ostali uz 3G potvrdu

Slovenija : Tranzit je slobodan a svi ostali uz 3G potvrdu

Vlada Republike Slovenije donijela je na današnjoj dopisnoj sjednici Pravilnik o izmjenama i dopunama  kojim se utvrđuju uvjeti za ulazak u Republiku Sloveniju.

Do 15. augusta 2021 tranzit kroz Republiku Sloveniju je dopušten svim putnicima bez posebnih mjera na granicama a rok za tranzit je 12 sati.

Svi ostali (izuzetak su djeca do15 godina) koji dolaze u Republiku Sloveniju na granici moraju imati jedan od slijedećih dokaza:

1. europski digitalni covid certifikat u digitalnom ili papirnatom obliku s QR kodom,

2. digitalni Covid certifikat treće zemlje u digitalnom ili papirnatom obliku s QR kodom koji sadrži iste podatke kao i europski digitalni Covid certifikat izdan od nadležnog zdravstvenog tijela treće zemlje na engleskom jeziku,

3. negativni PCR test ne stariji od 72 sata nakon uzimanja brisa;

4. negativan HAG ili Antigen test ne stariji od 48 sati nakon uzimanja brisa;

5. potvrda o ozdravljenju (dokaz pozitivnog rezultata PCR testa starijeg od deset dana, osim ako liječnik odluči drugačije, ali ne starije od šest mjeseci, ili liječnička potvrda da je osoba preboljela  covid-19 i da nije prošlo od pojava simptoma više od šest mjeseci;

6. potvrdu o cijepljenju koja dokazuje da je osoba primila:

– druga doza Comirnaty od Biontech / Pfizer tijekom najmanje sedam dana,

– druga doza COVID-19 cjepiva Moderna najmanje 14 dana,

– prva doza Vaxzevria (COVID-19 cjepivo) od AstraZenec najmanje 21 dan,

– doza COVID-19 cjepiva Janssen tvrtke Johnson i Johnson / Janssen-Cilag tijekom najmanje 14 dana,

– prva doza Covishield-a od Instituta za serum iz Indije / AstraZeneca tijekom najmanje 21 dana,

– druga doza Sputnika V protekla je najmanje 14 dana u Nacionalnom centru za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleya,

– druga doza CoronaVac-a tvrtke Sinovac Biotech tijekom najmanje 14 dana,

– druga doza COVID-19 cjepiva tvrtke Sinopharm tijekom najmanje 14 dana;

Potrebni dokazi o cijepljenju :

Ispunjena kartica proizvođača cjepiva ili

Upis u knjižicu o cijepljenju, ili

– izdao potvrdu o cijepljenju (također u obliku kartice koju je osoba primila u vrijeme cijepljenja).

Cijepljene osobe također mogu ispisati potvrdu putem portala zvem.eZdrav.si (pristup digitalnom potvrdom) ili smsPASS .

7. potvrda o cijepljenju za preboljele (potvrda o morbiditetu i dokaz da je cijepljena jednom dozom cjepiva iz prethodne točke u razdoblju do osam mjeseci od pozitivnog rezultata PCR testa ili pojave simptoma) . Kombinacija dokaza o cijepljenju s najmanje jednom dozom cjepiva i pozitivnog PCR testa ili dokaza o cijepljenju s najmanje jednom dozom cjepiva i liječničke potvrde o covid-19 smatra se odgovarajućim dokazom.

8. Ako se osoba cijepi kombinacijom dva različita cjepiva iz točke 6., zaštita će se uspostaviti nakon proteka vremena od primanja druge doze svake vrste cjepiva. Ako se takva osoba prvi put cijepi cjepivom iz treće ili pete alineje točke 6. (cjepivo AstraZeneca), zaštita će se uspostaviti odmah nakon drugog cijepljenja ako se drugi put cijepi cjepivom navedenim u prva alineja točke 6 (cjepivo Biontech / Pfizer) ili druga alineja točke 6 (cjepivo Moderna) i druga doza unutar 4 do 12 tjedana od primanja prve doze.

Napomena : PCR test , Antigen test i potvrda ako ste preboljeli koronu važi samo ako je napravljeno u državama članicama Europske unije, schengenskom području, Australiji, Izraelu, Kanadi, Novom Zelandu, Rusiji, Srbiji, Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske ili Sjedinjenim Američkim Državama , na kontrolnim točkama na zračnim vezama.za međunarodni zračni prijevoz kao i ako se obavlja u Turskoj.

Iz trećih zemalja (BiH) je priznat Digitalni Covid Certifikat ili potvrda sa QR Kodom. 

Upućivanje na 10-dnevnu karantenu na granici

Pojedinac koji nema prebivalište u Sloveniji šalje se u karantenu na stvarnu adresu na kojoj će biti smješten. Troškove nastale u vezi s karantenom snosi pojedinac. Ako strani državljanin koji nema prebivalište u Sloveniji ne može dokazati adresu prebivališta na kojem će proći karantenu, neće mu biti dozvoljen ulazak u Sloveniju ako nisu osigurane odgovarajuće smještajne mogućnosti za karantenu.

Osoba koja namjerava obavljati posao u Sloveniji stavit će se u karantenu na adresu navedenu u potvrdi poslodavca koju podnosi prilikom ulaska u Sloveniju prilikom prelaska državne granice.

Prijevremeni prekid karantene

Osoba koja dobije karantenu prilikom ulaska u Sloveniju, karantenu može prekinuti negativnim PCR testom tek nakon pet dana u Sloveniji.

 7,692 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.