Slovenija ukida ograničenja na granicama, ako putujete ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Slovenija ukida ograničenja na granicama, ako putujete ovo morate znati:

Slovenija ukida ograničenja na granicama, ako putujete ovo morate znati:

Od danas u Sloveniji više neće biti karantene za osobe koje su bile u visokorizičnom kontaktu, a epidemiološka potraga za kontaktima je završena, pojasnio je ministar zdravstva Janez Poklukar. Osim toga, neće biti ograničen ulazak u Sloveniju, koji je do sada bio uvjetovan ispunjavanjem 3G pravila zbog pandemije koronavirusa. Broj zaraženih u Sloveniji je u padu, kao i broj ljudi u bolnicama, pa s ovim ohrabrujućim podacima rastu i očekivanja ukidanja mjera protiv koronavirusa.

Također u petak, vlada nije donijela odluku o ukidanju mjera. “Kao što smo obavijestili još u utorak, Vladi sam prenio stav šire struke o prilagodbi mjera. Mi smo u Vladi dogovorili da ćemo mjere ukidati pažljivo i postupno”, rekao je ministar zdravstva Janez Poklukar na konferenciji za novinare.

“U skladu s preporukama NIJZ-a, osobe koje su bile u visokorizičnom kontaktu od subote više neće biti upućivane u karantenu”, najavio je Poklukar, pojasnivši kako će se time eliminirati potraga za kontaktima od strane epidemiološke službe NIJZ-a i karantena za opću populaciju. No, preporuka je da se osoba sama testira na koronavirus sedam dana nakon posljednjeg rizičnog kontakta sa zaraženom osobom u zajedničkom kućanstvu, stoji u priopćenju Vlade nakon sjednice. Zbog ukidanja karantene Vlada je poništila i odluku o smanjenju karantene, piše kroativ.at.

Prema neslužbenim informacijama, stručna skupina za koronavirus mogla bi se ponovno sastati već danas, ali bi Vlada kasnije na dopisnoj sjednici mogla odlučiti o dodatnom popuštanju mjera.

 9,345 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

UPOZORENJE ZA BAVARSKU: Očekuje se grmljavinsko nevrijeme!

Nakon sunčane nedjelje i temperature do 32 stupnja, ponegdje u Bavarskoj bit će olujno. U …

Leave a Reply

Your email address will not be published.