Njemačka: Karta za javni prijevoz od devet eura! Evo kada stiže i nekoliko važnih promjena - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka: Karta za javni prijevoz od devet eura! Evo kada stiže i nekoliko važnih promjena

Njemačka: Karta za javni prijevoz od devet eura! Evo kada stiže i nekoliko važnih promjena

Prema izvješćima medija, planirana karta od devet eura za javni i regionalni prijevoz trebala bi doći 1. lipnja. Semafor koalicija planira nekoliko važnih promjena.

Prema pisanju medija, karta od devet eura u regionalnom prijevozu trebala bi doći 1. lipnja i vrijediti za cijelu zemlju. Regionalno ograničena valjanost je nepraktična, komentirali su odbora za promet Bundestaga. Prema tome, federalna vlada je spremna preuzeti troškove od procijenjenih 2,5 milijardi eura za tromjesečni popust, a karta bi trebala važiti u cijeloj zemlji.

“Karta od devet eura mora vrijediti u cijeloj zemlji”, rekao je stručnjak za promet SPD-a u Bundestagu Martin Kröber, novinama RND. “U suprotnom će putnici koji putuju preko granica saveznih država i kolektivnih udruga biti u nepovoljnom položaju.” Zbog potrebnog zakonodavnog procesa, 1. lipnja je najraniji mogući datum.

Prema izvješću, Bundestag će 18. ili 19. svibnja glasovati o nacrtu zakona koji tek treba biti izrađen, a Bundesrat 20. svibnja. To znači da bi karte od devet eura bile dostupne i u mjesecima ljetnih praznika u srpnju i kolovozu.

Vlasnici sezonskih karata trebali bi dobiti kredit odnosno vaučer ili povrat novca za razliku između cijene pretplate i karte od devet eura, pišu danas njemački mediji.

“Studenti koji su kupili semestralne ulaznice također moraju imati koristi od povrata novca.”, najavljuju iz Vlade.

Prema najavama, karte bi trebale biti dostupne online, putem aplikacije Navigator Deutsche Bahn i na šalterima, ali vjerojatno ne i na automatima.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *