PUTUJETE NA GODIŠNJI ODMOR: Njemačke vlasti upozoravaju na šta morate paziti kad se vraćate u Njemačku - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / PUTUJETE NA GODIŠNJI ODMOR: Njemačke vlasti upozoravaju na šta morate paziti kad se vraćate u Njemačku

PUTUJETE NA GODIŠNJI ODMOR: Njemačke vlasti upozoravaju na šta morate paziti kad se vraćate u Njemačku

Nadležni ured njemačke vlade upozorio stanovnike Njemačke da se s godišnjih putovanja ne vraćaju s navodno bezopasnim suvenirima poput biljaka, voća i sjemenki.

– To nije uvijek dopušteno i može brzo postati skupo, priopćila je u četvrtak Služba za zaštitu bilja pri Regionalnom vijeću Gießena (RP).

Kako bi izbjegli kazne i uništavanje biljaka koje su donijeli sa sobom, putnici bi se trebali točno informirati o propisima o uvozu.

Postoje propisi za uvoz mnogih biljaka i dijelova biljaka kako bi se spriječio uvoz štetnika ili biljnih bolesti.

Jedan plod bi stoga mogao sadržavati nekoliko desetaka stranih voćnih mušica ili ličinki koje se mogu dalje širiti. To bi moglo imati razorne posljedice za okoliš i poljoprivredu.

Za uvoz biljnih proizvoda iz zemalja izvan Europske unije potrebna je tzv. fitosanitarna potvrda iz zemlje podrijetla. Ako putnici nemaju tu potvrdu može doći do kazne.

– Suvenire za odmor, koji su često skupi, morate predati u zračnoj luci ili na granici ili ih uništiti, rekao je Alexander Grüner iz Ureda za zaštitu bilja RP.

Osim toga, postoji naknada koja se mora platiti izravno na licu mjesta. No, ananas, kokos, datulje, durian i banane mogu se unijeti u zemlju bez potvrde.

Služba za zaštitu bilja planira pojačane provjere u zračnoj luci Frankfurt tijekom sezone kako bi senzibilizirala putnike na problem.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *