"Dijaspora se vraća da se ošišaju i poprave zube, a ako ima vremena za rodbinu, imaće", NAPAD NA GASTARBAJTERE nikad jači, a oni žestoko uzvraćaju: "Kolika bi BIJEDA BILA DA NIJE NAS" - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / “Dijaspora se vraća da se ošišaju i poprave zube, a ako ima vremena za rodbinu, imaće”, NAPAD NA GASTARBAJTERE nikad jači, a oni žestoko uzvraćaju: “Kolika bi BIJEDA BILA DA NIJE NAS”

“Dijaspora se vraća da se ošišaju i poprave zube, a ako ima vremena za rodbinu, imaće”, NAPAD NA GASTARBAJTERE nikad jači, a oni žestoko uzvraćaju: “Kolika bi BIJEDA BILA DA NIJE NAS”

Mnogi komentarišu kako gastarbajteri kada se vrate u Srbiju, dolaze da odrade “veliki servis” što sebe, što svojih automobila.

Šišanje, manikiri i pedikiri, popravka zuba, popravka automobila, samo su neke od stavki koje se nađu na listama mnogih gastarbajtra kada dođu na odmor u Srbiju – i mnogima to izgleda i smeta.

Naime, na Tviteru je jedan korisnik napisao sledeće:

– Dijaspora se vraća u Srbiju da se ošišaju, poprave zube i eventualno neki veliki servis da odrade, a ako ima vremena za rodbinu, imaće.

I mnogi su se brzo usaglasili sa njim.

– I da donesu čokoladu sa isteklim rokom.

– I da operu lavove na kapijama.

– Tačno ovo za veliki servis sam video malo čas, još ako si dobar sa mehaničarom pa rekao mi je vidimo se posle Božića.

– Dijaspora… pa kako imati lepo mišljenje o njima. Užas.

“Kako rodbina ne dođe kod nas?”

Dijaspori nije baš bilo svejedno u ovoj diskusiji, tako da su se i pobunili.

– Pa kako rodbini ne padne na pamet da dođe kod nas ili bar da pošalje poruku kako smo, a ne da se jave samo kad je potrebno nešto da im se kupi?

– Drugim rečima, da ostave pare i bakšiš, dodaje drugi korisnik.

– Ja ovde već 20 godina i još mi niko nije poslao ni 100 evra. Bez obzira na to, mi vam ipak šaljemo oko četiri milijarde godisnje. Zamislite kolika bi tek beda bili bez toga.

– Silno grešiš. Prvo familija, a zubar i frizer poslednjeg dana u domovini. Tako ja.

– Ne bih se složila. Zavisi od ljudi. Nista od navedenog nisam radila u Srbiji (imam frizerku ovde, zubara takodje, mehaničara). Kad dodjem u Srbiju, sva rodbina zna i ko želi da me vidi, vrata su otvorena.

– Ovo poslednje “a ako ima vremena za rodbinu…” nije fer. Dijaspora aktivno izdržava rodbinu i donira za lečenja i za ekološke proteste i obnovu koječega. To što se time ne hvali, to ne znači da ih je baš briga. A sad ako se uradi i neki servis, verujte to se plati i nije za džabe.

 3,417 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.