Objavljeni podaci o primanjima radnika u AUDI-u: Kolika je početna plata, koliko su plaćeni radnici, inžinjeri, studenti i kako se zaposliti u AUDI-u - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Objavljeni podaci o primanjima radnika u AUDI-u: Kolika je početna plata, koliko su plaćeni radnici, inžinjeri, studenti i kako se zaposliti u AUDI-u

Objavljeni podaci o primanjima radnika u AUDI-u: Kolika je početna plata, koliko su plaćeni radnici, inžinjeri, studenti i kako se zaposliti u AUDI-u

U nedavno objavljenom izvještaju o poslovanju Audija sadržani su i podaci o platama zaposlenika ovog njemačkog proizvođača automobila.

Prema ovom izvještaju koji je objavio list Bild, prihodi od prodaje su u prva tri kvartala ove godine porasli na 44,6 milijardi eura ili za 10,4 posto, u odnosu na isti period prošle godine. Podaci o visini plata odnose se na 59.000 zaposlenih u tvornicama u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Automobilska industrija u Njemačkoj ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Evo kolike su plate i kako do posla u toj industriji:

Početna mjesečna plata radnika je 2.398 eura, dok kvalificirani radnici imaju mjesečnu platu od 3.240 eura.

Godišnja plata voditelja projekta je 87.200 eura, inžinjera 86.800 eura, automehaničara 39.200 eura, a studenata 17.300 eura. To znači da studentska mjesečna plata iznosi 1.440 eura.

Markus Duesmann, predsjednik Upravnog odbora Audija koji je dio Volkswagen grupacije, prošle godine je primio osnovnu platu u iznosu od 1,4 miliona eura.

Radnici dobijaju božićnicu, regres, bonus i dio su programa raspodjele dobiti.

Za posao u AUDI-u se možete prijaviti OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *