VAŽNO ZA RODITELJE U NJEMAČKOJ: Ako primate dječiji doplatak u aprilu 2023. godine bit će... - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / VAŽNO ZA RODITELJE U NJEMAČKOJ: Ako primate dječiji doplatak u aprilu 2023. godine bit će…

VAŽNO ZA RODITELJE U NJEMAČKOJ: Ako primate dječiji doplatak u aprilu 2023. godine bit će…

Dječji doplatak roditeljima u Njemačkoj se isplaćuje i u aprilu. Međutim, ovaj mjesec dolazi do promjene koju bi roditelji trebali znati.

Milioni roditelja u Njemačkoj svaki mjesec očekuju dječji doplatak. Ali u aprilu će doći do promjene isplate koje bi primatelji ove naknade trebali znati.

Kada se isplaćuje dječji doplatak u aprilu?

U Njemačkoj porodice s djecom imaju pravo na dječji doplatak. Razlog tome je što im obično treba više novca nego ljudima bez djece. “Da bi se ovaj dodatni napor kompenzirao, postoji dječji doplatak, kao dio porodicnog doplatka u Njemačkoj”, piše Agencija za zapošljavanje.

Dječji doplatak ne završava na računu roditelja svaki mjesec na isti dan. Bankovni transferi ovise o različitim čimbenicima i stoga se razlikuju od mjeseca od mjeseca.

U aprilu 2023. godine dječji doplatak isplaćuje se od 5. do 24. aprila. Dan uplate na račun ovisi o tzv. broju dječjeg doplatka. Taj broj se dodjeljuje svakom djetetu za koje obitelji primaju dječji doplatak. Porodice se o tome obavještavaju nakon prvog zahtjeva i na obavijesti o dječjem doplatku.

Za isplatu dječjeg doplatka odlučujuća je zadnja znamenka broja dječjeg doplatka. Posljednja znamenka 0 dječjeg doplatka dobiva državnu naknadu na početku mjeseca, npr. osobe s posljednjom znamenkom 9, s druge strane, moraju pričekati do kraj mjeseca.

U aprilu, isplata za krajnje znamenke 0 je počela 5. aprila. Zbog velikog broja neradnih dana zbog uskrsnih blagdana isplata dječjeg doplatka se odvijala s kašnjenjem.

Datumi isplate dječjeg doplatka u aprilu:

0 5. aprila 2023.
1. 6. aprila 2023.
2. 12. aprila 2023.
3 13. aprila 2023.
4 14. aprila 2023.
5 17. aprila 2023.
6 18. aprila 2023.
7 20. aprila 2023.
8 21. aprila 2023.
9 24. aprila 2023.

Ured za porodicne naknade iz tehničkih razloga ne isplaćuje mjesečne uplate isti dan, već u fazama, poručuju iz Agencije za zapošljavanje.

Dječji doplatak i dječji dodatak se ne mogu se isplaćivati ​​u gotovini. Na određeni dan iznos će biti uplaćen na račun i roditelji njime mogu raspolagati.

U 2025. godini naknada pod nazivom Kindergrundsicherung treba zamijeniti dječji doplatak.

Na ovaj način Njemačka će pokušati pomoći u borbi protiv siromaštva djece. Osobito se na ovaj način planiraju financijski rasteretiti porodice s niskim primanjima.

Fenix-magazin/SČ

Loading

O urednik

Također pogledajte

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Za mnoge ljude je sasvim normalno da žive pod kirijom (najmom). Naročito u velikim gradovima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *