POČELO JE! OVAJ VIKEND JE NAJPROMETNIJI U NJEMAČKOJ! Saobraćajne gužve na gotovo svim autoputevima. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / POČELO JE! OVAJ VIKEND JE NAJPROMETNIJI U NJEMAČKOJ! Saobraćajne gužve na gotovo svim autoputevima.

POČELO JE! OVAJ VIKEND JE NAJPROMETNIJI U NJEMAČKOJ! Saobraćajne gužve na gotovo svim autoputevima.

U Baden-Württembergu i Bavarskoj počinju školski praznici te su posljednje njemačke savezne zemlje u kojima počinju školski praznici. ADAC upozorava kako će to biti vidljivo i na njemačkim autoputevima ovog vikenda. Saobraćajne gužve će biti zabilježene u svim prometnim smjerovima.

ADAC i Autoklub Europa (ACE) stoga očekuju vikend s najvećom saobraćajnom gužvom u sezoni.

To je uglavnom zbog načina na koji putuju stanovnici Njemačke. Odmor unutar Njemačke i kampiranje su također godinama sve popularniji, čime se stvaraju dodatne gužve na njemačkim autoputevima prenosi fenix-magazin.

Saobraćajna situacija za vikend

Petak: Putnicima se pridružuju svi oni koji sada odlaze na godišnji odmor. Mogu se očekivati saobraćajne gužve ​​u područjima kao što su Rajna-Majna, Rajna-Neckar, Hamburg, Berlin, Stuttgart i München, kao i Rajna-Ruhr.

Subota: Moguće su gužve na autocestama prema Austriji i Švicarskoj u južnoj Njemačkoj zbog početka sezone godišnjih odmora. Prema ACE-u, gužve se teško mogu izbjeći. Ako dolazite iz sjevernih područja, naići ćete na pune autoputeve. Saobraćaj bi se mogao malo smiriti najranije poslijepodne.

Nedjelja: Ako baš morate  ići na put ovog vikenda, trebali biste krenuti na putovanje nedjeljom. No, i tada možete očekivati ​​usporen saobraćaj i povremeni zastoj. Kako javlja ACE, gužve se očekuju do večernjih sati.

Pročitajte još:

Nova pravila: Šta iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije možemo unijeti preko hrvatske granice u EU? Iznenditi će se šta je sve dozvoljeno a šta zabranjeno:

ACE preporučuje alternativno vrijeme za polazak na putovanje

ACE savjetuje izbjegavanje putovanja vikendom. Zastoji se očekuju tokom cijelog vikenda.

Utorak, srijeda i četvrtak i dalje se smatraju boljim vremenom za odlazak na putovanje. Prema ACE-u, svi koji moraju voziti vikendom trebali bi na autocestama biti u rano ujutro.

Ovdje postoji opasnost od saobraćajnih gužvi

Promet u dolasku i odlasku u zemlji i inozemstvu nadolazećeg će vikenda izazvati posebno velike gužve u prigradskim područjima.

Prometne gužve očekuju se u gradskim područjima Berlina, Hamburga, Rhine-Ruhra, Rhine-Main, Rhine-Neckara, Stuttgarta i Münchena, na glavnim cestama prema Sjevernom i Baltičkom moru, te na sljedećim rutama.

Gužve na granicama

ADAC najavljuje duža čekanja na granicama na jugu Njemačke. Moguća su čekanja od najmanje 60 minuta.

Za Sloveniju, Hrvatsku, Grčku i Tursku čekanja bi mogla biti znatno duža. Duga čekanja očekuju se i na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije, te na prijelazu Karasovići u smjeru Crne Gore.

Na njemačko-austrijskoj granici povremeno mogu nastati veće gužve. Moguće su gužve na graničnim prijelazima na autocestama Suben (A3 Linz – Passau), Walserberg (A8 Salzburg – München) i Kiefersfelden (A93 Kufstein – Rosenheim) prenosi Fenix-magazin/SČ

Pročitajte još:

Točenje goriva na autoputu skuplje je i do 70 centi. Ovo vam se isplati kod putovanja:

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

Onaj ko želi ostvariti svoj san o vlastitom domu u Njemačkoj najčešće uzima kredit u …