Swissport Losch gubi dozvolu za rad na aerodromu Minhen - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / AERODROM / Swissport Losch gubi dozvolu za rad na aerodromu Minhen

Swissport Losch gubi dozvolu za rad na aerodromu Minhen

Vazdušna uprava Južne Bavarske odlučila je da ne produži licencu za rad Swissport Losch-u na aerodromu u Minhenu. Ova odluka bi mogla ugroziti operativnu stabilnost minhenskog aerodroma i imati negativne ekonomske efekte za grad Minhen, regiju Gornja Bavarska i Slobodnu državu Bavarsku

Swissport Losch iznenađen odlukom Zračne uprave Južne Bavarske – Vlade Gornje Bavarske da ne obnovi dozvolu Swissport Losch-u za zemaljsko rukovanje na aerodromu u Minhenu i zaprepašten je ovom odlukom vlasti, koje možda potcjenjuju važnost operativne sigurnosti na aerodromu u Minhenu . Swissport Losch trenutno obavlja više od 112.000 letova godišnje, što čini oko 40% letova u Minhenu.

Od 2010. godine, Swissport Losch je napravio značajna ulaganja i uložio velike napore da uspostavi pouzdane operacije na aerodromu u Minhenu, a posebno na regionalnoj floti Lufthanse u svom čvorištu u Minhenu. Također su poduzeli velike napore u regrutaciji kako bi se izborili sa brzim povećanjem broja putnika i letova nakon pandemije Covida u posljednje dvije godine. Zaposlili su i obučili 200 novih agenata i zaposlenika za ljetnu sezonu 2023. Swissport je bio u procesu zapošljavanja dodatnih 300 novih radnika za 2024. To je uprkos izuzetno teškim uslovima, kao što je izuzetno zategnuto tržište rada ili duga provjera prošlosti za dobijanje aerodromskog ID-a za nove zaposlenike, što u Minhenu traje i do dvanaest sedmica.
Promjena licence povezana je s očekivanjem da će nova firma zemaljskih usluga moći zaposliti, obučiti i rasporediti oko 1.000 novih zaposlenika za manje od šest mjeseci. To zahtijeva operativno znanje o radu drugog najvećeg čvorišta u Njemačkoj nakon Frankfurta. Osim toga, potrebno je iskustvo u zapošljavanju kako bi se završila gore spomenuta sigurnosna provjera i obuka kako bi Aerodrom Minhen također mogao omogućiti sigurne letove u industriji u kojoj je sigurnost glavni prioritet. Osim toga, oko 1.000 vozila i specijalizovane opreme mora biti dostupno do trenutka kada dozvola stupi na snagu 1. marta 2024. godine, što trenutno nedostaje širom svijeta. Samo zbog postojećeg nedostatka osoblja, promjena pružaoca usluga zemaljskog opsluživanja je vrlo rizičan poduhvat koji se prisiljava na centralni aerodrom kao što je Minhen.

Ne možemo da razumijemo odluku vazduhoplovne uprave Južne Bavarske. To ne samo da šteti Swissport Loschu, već i stotine zaposlenih dovodi u stanje dugoročne neizvjesnosti i ugrožava operativnu stabilnost minhenskog aerodroma s negativnim ekonomskim efektima za grad Minhen, regiju Gornja Bavarska i Slobodnu državu Bavarsku. Odluka ne odražava naše pružanje usluga i uspješno partnerstvo sa aerodromom u Minhenu, koji su oduvijek karakterizirali snažni operativni rezultati i visok kvalitet usluge.

Swissport Losch će zatražiti pristup relevantnim fajlovima i, nakon pažljivog pregleda, razmotrit će poduzimanje pravnih radnji ako je potrebno. U međuvremenu, nastavićemo da dajemo sve od sebe za aerodrom u Minhenu i sve naše lojalne klijente avioprevoznika dok sa zebnjom očekujemo operacije od marta 2024., koji će uvesti izazovno proljeće i ljeto 2024. godine prenosi swissport-losch.

AEROGROUND (Aerodrom u Minhenu) traži radnu snagu: Postanite dio velikog tima za zemaljsko opsluživanje. Firma nudi osiguran ugovor za dobivanje radnih viza, 30 dana godišnjeg odmora, podrška pri traženju smještaja, i još mnogo drugih pogodnosti. Na oglas za posao se možete prijaviti OVDJE:

Loading

O urednik

Također pogledajte

NOVI MJESEC, NOVA PRAVILA: Šta se sve mijenja za stanovnike Njemačke od maja?

Všie troškova, bolja provedba zakona: mjesec maj će stanovnicima Njemačke donijeti važne promjene .  Putnici …