Stiže nova subvencija Njemačke za sve njene stanovnike, kako bi se inflacija dodatno smanjila - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Stiže nova subvencija Njemačke za sve njene stanovnike, kako bi se inflacija dodatno smanjila

Stiže nova subvencija Njemačke za sve njene stanovnike, kako bi se inflacija dodatno smanjila

Njemačka želi podržati sve njemačke stanovnike zbog čega je u planu nova velika subvencija za sva domaćinstva.

S obzirom na visoke ovogodišnje troškove, ova bi vijest trebala dati nadu građanima Njemačke. Kako pišu njemački mediji, Vlada planira novu mega-subvenciju za sva domaćinstva prenosi fenix-magazin.

Od izbijanja rata u Ukrajini troškovi su porasli u mnogim područjima za stanovnike Njemačke. Bez obzira radi li se o prehrambenoj industriji ili energetici, financije su često problem.

Mnoge su cijene ponovno regulisane, pa je inflacija nedavno smanjena. Međutim, troškovi u mnogim vitalnim područjima još uvijek su veći nego u prošlosti. Od tada vlada podržava njemačke građane raznim financijskim subvencijama, poput bonusa za inflaciju. Nove mjere planirane su i za 2024. godinu.

Na raspolaganju iznos od 5,5 miliona eura

Kako je Vlada nedavno objavila, za sva kućanstva u Njemačkoj predviđena je subvencija u ukupnom iznosu od 5,5 milijuna eura.

Cilj je nadoknaditi povećanje cijena električne energije. Iako cijene energenata više nisu tako velike kao na vrhuncu energetske krize, ipak se osjeti blagi porast cijena zbog širenja elektromreže.

Financijska injekcija iz Fonda za stabilizaciju privrede namijenjena je financiranju naknada za prijenosnu mrežu, što će imati izravan utjecaj na krajnjeg potrošača. Oko četvrtine cijene električne energije temelji se na naknadama za mrežu.

Nije poznato kada naknada stupa na snagu

Sada kada je njemački ministar financija Christian Lindner već odobrio ovaj plan, preostaje samo raditi na točnoj provedbi. U ovom trenutku još uvijek nije jasno kako će se tačno milioni ovaj put iskoristiti za potporu oko 41 miliona njemačkih domaćinstava prenosi fenix-magazin.

Pročitajte još:

Njemačkoj prijeti recesija zbog velikog pada izvoza.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …