Njemačka ima najveću potrebu za kvalificiranim radnicima u posljednjih 10 godina. Ako imate neku kvalifikaciju vrlo lagano možete doći do posla čak i bez EU dokumenata evo i kako: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka ima najveću potrebu za kvalificiranim radnicima u posljednjih 10 godina. Ako imate neku kvalifikaciju vrlo lagano možete doći do posla čak i bez EU dokumenata evo i kako:

Njemačka ima najveću potrebu za kvalificiranim radnicima u posljednjih 10 godina. Ako imate neku kvalifikaciju vrlo lagano možete doći do posla čak i bez EU dokumenata evo i kako:

Skoro polovina radnih mjesta za kvalificirane radnike u njemačkim kompanijama je tokom prošle godina ostala upražnjena, podaci su Zavoda za zapošljavanje Njemačke. Potreba za kvalificiranim radnicima u ovoj državi je najveća u posljednjih deset godina prenosi klix.ba.

Radna mjesta za kvalificirane radnike u 45 posto svih kompanija ostala su upražnjena. Ovaj postotak u malim kompanijama iznosi 62 posto, dok u velikim kompanijama iznosi 24 posto.

Najveći nedostatak kvalificiranih radnika je u građevinskoj industriji, u kojoj skoro dvije trećine radnih mjesta nije bila popunjena. Upravo je u građevinskoj industriji velika potražnja za kvalificiranim radnicima.

Brojna radna mjesta ostala su upražnjena i u sektoru ugostiteljstva i smještaja. U javnoj upravi su najmanje upražnjena radna mjesta za kvalificirane radnike.

U Njemačkoj je prije deset godina bilo upražnjeno 28 posto radnih mjesta za kvalificirane radnike, prenosi portal tagesschau.

Ponude poslova možete pogledati OVDJE

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …