Tesla će proizvoditi automobil od samo 25.000 eura u Njemačkoj, te zapošljava sve više radnika u svojoj fabrici u blizini Berlina. Minimalna plata po IGM tarifu 2700€ evo kako se zaposliti: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / OSTALI POSLOVI / Tesla će proizvoditi automobil od samo 25.000 eura u Njemačkoj, te zapošljava sve više radnika u svojoj fabrici u blizini Berlina. Minimalna plata po IGM tarifu 2700€ evo kako se zaposliti:

Tesla će proizvoditi automobil od samo 25.000 eura u Njemačkoj, te zapošljava sve više radnika u svojoj fabrici u blizini Berlina. Minimalna plata po IGM tarifu 2700€ evo kako se zaposliti:

Kompanija Tesla namjerava svoj pristupačni automobil od 25.000 eura proizvoditi u postrojenju u Njemačkoj, tvrde insajderi.

Iako iz Tesle još uvijek nema zvanične potvrde, sve ukazuje na to da će se ulazni električni model proizvoditi u nekoliko fabrika širom svijeta, a prethodni izvještaji su navodili Indiju i Meksiko kao moguće lokacije.

Teslina njemačka fabrika nalazi se u Gruenheideu nedaleko od Berlina, a trenutno proizvodi Model Y koji je najprodavaniji električni automobil u Evropi. Direktor Tesle, Elon Musk, navodno je podijelio informacije o lokalnoj proizvodnji s rednicima njemačkog postrojenja kada je posjetio fabriku Giga Berlin, no o datumu početka proizvodnje nije govorio.

Evo kolike su plate u Tesli i kako se zaposliti

Glasine o pristupačnom električnom automobilu već godinama kruže internetom, no iz Tesle i dalje nema informacija o njegovom debiju. Insajderi tvrde da se kompanija bliži inovativnoj tehnologiji koja bi mogla smanjiti troškove proizvodnje, a koja će omogućiti lijevanje većine podvozja automobila u jednom komadu. Tesla želi do 2030. godine proizvesti 4 miliona primjeraka nadolazećeg modela te povećati ukupan broj isporuka na 20 miliona vozila u istom roku.

Kompanija je najavila povećanje plate od 4 posto za 11.000 uposlenika fabrike u Berlinu, svojim radnicima u Njemačkoj će u decembru isplatiti po 1.500 eura bonusa koji će se povećavati u narednim godinama.

Na oglas se možete prijaviti klikom na ovaj link

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …