USKORO DODATNIH 200 EURA NA RAČUNU: Stiže nova državna subvencija za porodice s djecom u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / USKORO DODATNIH 200 EURA NA RAČUNU: Stiže nova državna subvencija za porodice s djecom u Njemačkoj
eurici

USKORO DODATNIH 200 EURA NA RAČUNU: Stiže nova državna subvencija za porodice s djecom u Njemačkoj

Dobre vijesti za sve primatelje naknade građanski dodatak u Njemačkoj, jer uskoro stižu subvencije za porodice. Međutim, državna potpora dostupna je samo pod određenim uslovima, navode mediji.

Zbog izrazito visoke inflacije već mjesecima sve poskupljuje u Njemačkoj. Od električne energije preko hrane do ulaznica za sve aktivnosti u slobodno vrijeme, troškovi su dramatično porasli prenosi fenix-magazin.

Posebno je osobama s niskim primanjima teško održati svoj životni standard. Posebno je teško onima koji imaju djecu, jer se sav novac brzo potroši na stan, hranu i prijevoz. Kako bi rasteretili građane, Vlada je sada donijela odluku o subvencijama za porodice, navode njemački mediji.

Pročitajte još:

Uskoro više od 250 eura “Kindergeld-a” u Njemačkoj

Više novca

Početkom nove godine država je povećala socijalnu naknadu građanski doplatak. Sukladno tome, sada svi primatelji naknade mjesečno dobivaju 12 posto ili 61 euro više. Financijska injekcija velika je podrška u svakodnevnom životu. Ali, s obzirom na povećane troškove u Njemačkoj, porodicama još uvijek ostaje malo novca za slobodne aktivnosti njihove djece.

Država to očito smatra pogrešnim i odlučila je nešto promijeniti. Vlada je 2024. pokrenula takozvani paket za obrazovanje, čiji je cilj porodicama dati više mogućnosti. Subvencija za porodice može biti i do 200 eura, ovisno o broju djece i ličnim troškovima porodice. Međutim, novac se dodjeljuje namjenski.

Novac za izlete

Na primjer, država plaća porodicama subvenciju za izlete u školu ili vrtić. Troškovi su čak u potpunosti pokriveni. A sve artikle koji spadaju u kategoriju školskog pribora korisnici naknade također mogu kupiti.

Sa 130 eura u augustu i 65 eura u martu, svako bi dijete u Njemačkoj trebalo imati pristup priboru za pisanje itd. Svi oni koji ne mogu pješice doći do obrazovne ustanove dobit će i novac za pokrivanje troškova prijevoza. Isto vrijedi i za novac za instrukcije i objed, jer oboje pokriva država, pišu njemački mediji.

Posljednje, ali ne manje važno, porodice mogu dobiti 15 eura za klupske, kulturne ili određene slobodne aktivnosti. Tko može iskoristiti sve usluge, brzo će dobiti nekoliko stotina eura dodatno mjesečno.

Prijaviti se mogu ne samo korisnici naknade, već i svi koji imaju pravo na isplatu naknade za stanovanje, socijalne pomoći ili dječjeg dodatka. Građani zahtjeve za posebne potrebe poput izleta mogu predati nadležnom uredu prenosi fenix-magazin..

Pročitajte još:

Njemačka ukida dječiji doplatak (Kindergeld) a uvodi KINDERGRUNDSICHERUNG. Evo koja je razlika:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo zašto je u Njemačkoj tako malo onih koji su vlasnici kuće ili stana

Niti u jednoj državi Evropske unije nema toliko malo vlasnika stambenih nekretnina kao u Njemačkoj. …