SUDIJA BEZ MILOSTI: „Došli ste u Njemačku, primili gostoprimstvo i socijalne beneficije – i iskoristili ih.“ Zauzvrat je 28-godišnjak krao, seksulano uznemiravao žene i prodavao drogu-evo na koliko je osuđen zatvora - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / SUDIJA BEZ MILOSTI: „Došli ste u Njemačku, primili gostoprimstvo i socijalne beneficije – i iskoristili ih.“ Zauzvrat je 28-godišnjak krao, seksulano uznemiravao žene i prodavao drogu-evo na koliko je osuđen zatvora

SUDIJA BEZ MILOSTI: „Došli ste u Njemačku, primili gostoprimstvo i socijalne beneficije – i iskoristili ih.“ Zauzvrat je 28-godišnjak krao, seksulano uznemiravao žene i prodavao drogu-evo na koliko je osuđen zatvora

Abdallah C. (28) porijeklom iz Tunisa mora ići u zatvor na 1,5 godinu. Uveden je u četvrtak 15.2.2024. u sudnicu Okružnog suda u Regensburgu s lancima oko nogu.

„Ako vas pustim van, vjerovatno ćete se sakriti i počiniti daljnje zločine. Običnom građaninu je neobjašnjivo da vas danas pustim iz zatvora.” Tim riječima se sudac Zois Charitopoulos (41) obratio optuženiku Abdallahu C. (28) na Okružnom sudu u Regensburgu (Bavarska) prenosi fenix-magazin.

Tunižanin je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog višestrukih krađa i spolnog uznemiravanja – bezuvjetno.

Krađe, trgovina drogom, napadi i silovanja – izbjeglice, posebno iz Tunisa, već mjesecima izazivaju nerede u Regensburgu.

Pismo direktora škole roditeljima nedavno je dospjelo na naslovnice njemačkih medija, u kojem je pozvao učenice da se samo u skupinama kreću, a sada je i pravosuđe reagovalo i krenulo u akciju.

“Vi ste intenzivan prijestupnik. “Često ste činili zločine, a između zločina je bio kratak vremenski period”, rekao je sudac te nastavio: “Došli ste u Njemačku, primili gostoprimstvo i socijalne beneficije – i iskoristili ih. Ne možete onda očekivati ​​nikakvu popustljivost od ovog suda.”

Optuženi Tunižanin je došao u Njemačku u ljeto 2023. Prethodno je živio u Italiji, gdje mu je odbijen zahtjev za azil. Iako je Tunižanin tek nedavno živio u Regensburgu, od 12. jula do 23. novembra već je počinio osam kaznenih djela.

Ukrao je bicikl (1.500 eura), zatim pivo (27 eura) u supermarketu te je uhvaćen s 32 trakice hašiša (20,18 grama) spremne za prodaju.

Abdallah C. priveden je nakon nedjela 18. novembra u diskoteci u Regensburgu. Mladoj ženi (20) ukrao je mobitel iz stražnjeg džepa. Kad ga je sustigla, vratio joj je iPhone (900 eura) te ju je uhvatio za grudi.

To je vidio policajac u civilu i suočio se s kriminalcem. Pet dana kasnije uhićen je u prihvatilištu za izbjeglice. Policija je među njegovom stražnjicom pronašla hašiš (19,27 grama). Na sudu se ispričao za svoje postupke.

Tužitelj dr. Konstantin Voges (31) u svojoj je izjavi rekao ono što misli svaki građanin: “Imamo optuženika koji nije dobio azil u Italiji. Zatim putuje u Njemačku. Umjesto da se hvata za slamku kako bi stekao uporište ovdje, g. C. počinje činiti zločine velikom brzinom. Noću čeka ispred diskoteka kako bi plesao i uznemiravao pijane žene. Nemam razumijevanja za takvo ponašanje.”

Advokat Abdallaha C. zatražio je uvjetnu kaznu. Ali Tunižanin ostaje u pritvoru. Mora napustiti zemlju i stoga mu prijeti deportacija. Ali budući da on nema nikakve dokumente, to bi moglo biti teško prenosi fenix-magazin.

Loading

O urednik

Također pogledajte

SUPER VIJEST ZA DOSTA STANOVNIKA U NJEMAČKOJ: u planu je jednokratna financijska pomoć od 1.000 eura

Za primatelje Bafög naknada u Njemačkoj u budućnosti će biti dostupno više novca. Dobra je …