Evo zašto Mercedes prodaje sve svoje salone automobila - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Evo zašto Mercedes prodaje sve svoje salone automobila

Evo zašto Mercedes prodaje sve svoje salone automobila

Mercedes više ne želi da prodaje automobile – barem ne u svojim salonima.

Zato kompanija sa sjedištem u Stuttgartu prodaje sve svoje autosalone: ​​20 filijala sa 83 kompanije. Pogođeno je oko 8.000 zaposlenih.
Tajni sastanak održan je u sjedištu kompanije u ponedjeljak od 11 do 12:30! Direktori filijala, direktori kompanija i članovi upravnog odbora morali su doputovati iz cijele Njemačke. Direktorica prodaje Britta Seeger (55) i direktorica ljudskih resursa Sabine Kohleisen (59) informisale su ih o planovima za prodaju autokuća, koji su prvi put objavljeni u januaru.

U Pullman sali saznali su pravi razlog za povlačenje Mercedesa iz poslovanja s kupcima: Kako BILD saznaje od učesnika, Mercedes želi uštedjeti novac. Ulaganja od 800 miliona eura bila bi neophodna da bi se 83 auto kuće izjednačile sa konkurencijom. Radi se o optici, opremi, radionicama. Odbor bi radije stavio novac u proizvodnju.

Pročitajte još:

Hercegovac iz Njemačke u rodni kraj svake godine dolazi s najnovijim modelom Mercedesa!

Ušteđeni su i fiksni troškovi za rad 83 auto kuće. Na tajnom sastanku, članovi odbora su rekli: “Postoje grupe prodavača koje prodaju mnogo bolje od nas.” Glasnogovornik Mercedesa rekao je za BILD: “Elektrifikacija, digitalizacija i potrebe kupaca koje se stalno mijenjaju postavljaju nove zahtjeve za modernu prodaju.”

Na tajnom sastanku je kružio primjer: Kompanija subvencionira filijalu u Minhenu sa 35 miliona eura godišnje! Rečeno je da je operacija u ulici Arnulfstrasse u bavarskoj metropoli pogrešna konstrukcija – s prevelikim tornjem.

Raspoloženje među rukovodiocima filijala, rukovodiocima preduzeća i članovima upravnog odbora bilo je očekivano loše, saznaje BILD. Sada moraju da se vrate u auto kuće. U srijedu u 11 sati svih 8.000 zaposlenih bit će obaviješteni da je prodaja u toku i da je izvršen nalog interne revizije.

Sljedeći korak:

Prodaja će se nastaviti 18. marta. Utvrđuju se okvirni uslovi. Grupacija takođe očekuje da će se zainteresovani sada obratiti Mercedesu koji žele da kupe ekspoziture. Mercedes želi proces nadmetanja tj aukcije. Prodaja jednom kupcu, fondovima ili drugim nespecijalizovanim investitorima je isključena – samo grupama za trgovinu automobilima. Glasnogovornik Mercedesa je nastavio za BILD: „Mercedes-Benz je već predao poslovanje nezavisnim prodavačima u brojnim evropskim zemljama i iskustvo nas je ohrabrilo: svi poslovi su i dalje povezani na mrežu, o kupcima se brine odlično, a radna snaga je ugovorno dogovorena te poslovanje sigurno čak i nakon prenosa poslovanja.”

Pročitajte još:

MERCEDES PRODAJE SVE AUTOKUĆE U NJEMAČKOJ: Šta će biti sada sa 8.000 radnika?

Loading

O urednik

Također pogledajte

eurici

USKORO DODATNIH 200 EURA NA RAČUNU: Stiže nova državna subvencija za porodice s djecom u Njemačkoj

Dobre vijesti za sve primatelje naknade građanski dodatak u Njemačkoj, jer uskoro stižu subvencije za …