Jako nevrijeme pogodilo Njemačku: Poplavljene ulice i otežan saobraćaj u mnogim krajevima! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Jako nevrijeme pogodilo Njemačku: Poplavljene ulice i otežan saobraćaj u mnogim krajevima!

Jako nevrijeme pogodilo Njemačku: Poplavljene ulice i otežan saobraćaj u mnogim krajevima!

Snažno grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom pogodilo je u četvrtak Hessen. Posebno je pogođeno Rajnsko-majnsko područje. Njemačka meteorološka služba upozorava na opasnost od vremenskih nepogoda do petka navečer.

Veliko nevrijeme je u četvrtak pogodilo područje Stuttgarta i Frankfurta, a i područja uz granicu u Švicarskoj i Holandiji.

Vatrogasci su u četvrtak od ranih večernjih sati neprestano dežurali u Frankfurtu i okolici, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe. Posebno je pogođen sjeveroistok majnske metropole s gradskim četvrtima Bornheim, Nordend, Seckbach i Preungesheim prenosi gpmaljevac.

Poplavljeni su brojni tamošnji podrumi, kao i ulice i autocesta A661. Osim toga, neka stabla nisu izdržala kišu i vjetar, prevrnula su se i blokirala brojne prometnice. Savezni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) objavio je poruku upozorenja na internetu.

Jako nevrijeme praćeno ledom i u Frankfurtu/M

Slike i videozapisi na društvenim mrežama pokazuju kako led pada iznad Nordenda i Preugensheima. Osim vatrogasaca, policije i spasilačke službe, u akciji je i Agencija za tehničku pomoć (THW).

Nevrijeme s jakom kišom u Frankfurtu je nakratko poplavilo više ulica zbog čega je bio otežan ili potpuno zatvoren promet vozilima.

Na autocesti A3 između Offenbacher Kreuza i Seligenstadta nastao je prometni zastoj duga 15 kilometara. Zbog obilne kiše i nastalih poplava na sjeveroistoku Frankfurta policija je nakratko zaustavila promet na autocesta A661 u oba smjera.

U Offenbachu je pod vodom bila Mainstrasse pa je policija morala zaustaviti promet i u toj ulici.

Obilna kiša i nevrijeme utjecali su i na željeznički i lokalni promet u Frankfurtu na Majni. U večernjim satima došlo je do prekida na svim linijama S-Bahna prema i iz Frankfurta, objavila je prometna udruga RMV.

Tijekom polusatnog nevremena bio je zatvoren i zračni promet u zračnoj lici Frankfurt. Pritom nije bilo ni iskrcaja a ni ukrcaja putnika u zrakoplove koji su bili na pisti u zračnoj luci Frankfurt.

Hessen pogođen olujama do petka ujutro

Hessen će grmljavinskim nevremenom biti pogođen do sutra ujutro, kaže Dominik Jung, meteorolog iz Wiesbadena. “Problem je što grmljavinska nevremena ostaju tu gdje jesu – samo se jako sporo pomiče prema istoku. Onda na isto mjesto padne puno kiše – moguće je i do 50 litara. Ulice mogu brzo biti preplavljene vodom i blatom kao i podrumi” prenosi gpmaljevac.

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …