Njemačka, ‘raj za Hrvate’: Pogledajte u kojim gradovima ima najviše Hrvata - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka, ‘raj za Hrvate’: Pogledajte u kojim gradovima ima najviše Hrvata
njemacka hrvatska

Njemačka, ‘raj za Hrvate’: Pogledajte u kojim gradovima ima najviše Hrvata

U Hrvatskoj odavno postoji tradicija “gastarbajtera”, odnosno naših ljudi koji odlaze u svijet trbuhom za kruhom, odnosno u potrazi za poslom na kojem će biti bolje plaćeni.

Od ulaska Hrvatske u Evropsku uniju otvoreni su novi kanali za pronalazak posla u inostranstvu i donošenje te za život važne odluke nikad nije bilo lakše. Tako naši mladi odlaze raditi u inostranstvo, a u Hrvatsku dolazi strani radnici, trenutno uglavnom Filipinci i Nepalci, koji jednako kao naši ljudi, idu tamo gdje im se nudi bolji život.

Poznato je da jako puno Hrvata odlazi u Njemačku, ali u stvari trenutno je za naše radnike najpopularnija Austrija. Strani portal Global Facts Hub napravio je listu gradova u Njemačkoj u kojoj ima najviše Hrvata.

Frankfurt, Minhen i Stuttgart na vrhu liste

Na zadnjem mjestu liste našao se Köln s 3000 Hrvata. Nakon toga slijede Hannover s 3500 i Düsseldorf s 4000. Hamburg i Nürnberg imaju po 6000, odnosno 7000 Hrvata, a u Mannheimu ih ima 8000.

Iza toga dolazi nagli skok, u Berlinu je 14 000 Hrvata. Na trećem mjestu našao se Frankfurt u kojem je 17 000 Hrvata. U gradu na drugom mjestu, Stuttgartu, živi gotovo dvostruko više Hrvata, njih 30 000. Prvo mjesto zauzeo je München, u kojem je 37 000 Hrvata, što znači da u Münchenu živi više Hrvata nego u brojnim hrvatskim gradovima.

Pročitajte još:

Srbi u velikom broju napuštaju svoju domovinu, sele se u Hrvatsku: Ovo je njihov razlog

Loading

O urednik

Također pogledajte

Nije šala, Njemačka definitivno želi uvesti porezne olakšice za strane radnike?

Sve glasnije se njemačka privreda tuži na nedostatak stručne radne snage. Kako bi privukla radnike …