Počelo je: BMW svoju fabriku u Minhenu oprema za proizvodnju električnih automobila! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Počelo je: BMW svoju fabriku u Minhenu oprema za proizvodnju električnih automobila!

Počelo je: BMW svoju fabriku u Minhenu oprema za proizvodnju električnih automobila!

Era automobila s unutarnjim sagorijevanjem u fabrici u Minhenu završava 2027. godine

Nova era sviće za BMW-ovu fabriku u Minhenu: od 2026. godine, kultna fabrika će proizvoditi električnu limuzinu Neue Klasse – tako svoju objavu na službenom portalu započinje BMW. Samo godinu dana kasnije, fabrika će proizvoditi isključivo električne modele.

– Fabrika u Minhenu izvrstan je primjer naše sposobnosti prilagodbe. Ovdje ulažemo 650 miliona eura i od kraja 2027. proizvodit ćemo isključivo električna vozila – kaže Milan Nedeljković, član Uprave BMW AG, zadužen za proizvodnju.

PRIJAVA ZA POSAO U BMW-U

– Prošle godine u proizvodnju je krenulo šest električnih modela. Istodobno smo također postavili proizvodni rekord, dokazujući da smo sposobni isporučivati i oblikovati budućnost u našoj proizvodnoj mreži.

Era automobila s unutarnjim sagorijevanjem u fabrici u Minhenu završava 2027. godine. Do tada će, godinu dana, paralelno s fabričke trake izlaziti električna vozila i serija 3.

Pročitajte još:

Njemački automobilski div gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu. Evo kakve plate nudi:

Sada je počelo i opremanje fabrike za proizvodnju električnih automobila. Kako bi se stvorio prostor unutar ograničenog prostora u fabrici u srcu Minhena, proizvodnja benzinskih i dizelskih motora premještena je u Hams-Hall u Velikoj Britaniji i Steyr u Austriji (nakon otprilike 70 godina proizovdnje u matičnoj fabrici). Potom, 1200 zaposlenika koji su višak, obučeno je za različite proizvodne strategije u Minhenu i zaposlili su se na drugim lokacijama u proizvodnoj mreži.

Trenutna transformacija fabrike BMW Grupe u Minhenu odvija se dok je proizvodnja još uvijek u toku. Bez obzira na građevinske radove, svaki dan s proizvodne trake siđe otprilike 1000 automobila, uključujući BMW serije 3 i BMW i4.

PRIJAVA ZA POSAO U BMW-U

Loading

O urednik

Također pogledajte

frankfurt

Doviđenja Njemačka: Popis velikih i poznatih kompanija koje napuštaju Njemačku

Prema pisanju časopisa “Markt und Mittelstand”, dobrih 9.500 firmi s barem jednim njemačkim vlasnikom već …