Prema podacima ADAC: Na na povratku iz Hrvatske prema Njemačkoj kroz Austriju ne smijete stati niti na WC! Evo i zašto - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Prema podacima ADAC: Na na povratku iz Hrvatske prema Njemačkoj kroz Austriju ne smijete stati niti na WC! Evo i zašto

Prema podacima ADAC: Na na povratku iz Hrvatske prema Njemačkoj kroz Austriju ne smijete stati niti na WC! Evo i zašto

Najveći automobilski klub u Europi i dalje Njemcima koji putuju u Hrvatsku o našoj zemlji piše sve najbolje. Ali, kako je Austrija smjesila Hrvatsku na popis covid-rizičnih zemalja, povratak iz Hrvatske otežan je i njemačkim turistima koji se vraćaju s ljetovanja.

Sunce, plaže i more, i dalje navodi na svojim stranicama ADAC, sve to Hrvatska nudi u izobilju.

Članak “Odmor u Hrvatskoj 2020.: Ovo sada morate znati”, kao i ranijih mjeseci otkako je otvorena turistička sezona, još uvijek navodi da državljani Njemačke i dalje mogu putovati u Hrvatsku bez problema i bez navođenja posebnog dokaza ulaska u našu zemlju.

“Prolazak kroz Austriju i Sloveniju moguć bez problema”, navodi ADAC okolnosti putovanja Njemaca sa sjevera na Jadran.

Ali, danas je članak aktualiziran tako da objašnjava šta znače mjere koje je Austrija propisala pri ulasku putnika iz Hrvatske u Austriju, otkako je Hrvatska proglašena zemljom visokog rizika od zaraze koronavirusom.

ADAC objašnjava da je vlada Austrije svoje građane pozvala, iako bez zakonske obaveze, da se hitno vraćaju iz Hrvatske. N1 je već pisao o testiranjima koja je kao obavezna, ili karantenu, uvela Austrija za svoje povratnike s hrvatskog Jadrana.

ADAC sada objašnjava kako se ovakvo stanje odražava na povratak Nijemaca s Jadrana:
“Oni pri povratku Austriju moraju proći bez zaustavljanja. Prema informacijama austrijskog ministarstva unutarnjih poslova zabranjena su i kratka zaustavljanja, primjerice za odlazak na zahod ili točenje goriva.”

ADAC upozorava sve koji su u tranzitu kroz Austriju pri povratku s Jadrana, da nepoštivanjem ovih odredbi prijete “visoke novčane kazne”. Autoklub im stoga preporuča da, ako baš moraju, ono što trebaju, obave u Sloveniji. Kroz Sloveniju u ovim epidemiološkim okolnostima Nijemci imaju 12 sati za tranzit.

Izvor: Siroki-online

Loading

O urednik

Također pogledajte

Radujete li se “Urlaubsgeld-u”? Novac stiže s platom u junu ili julu, pojedinci će dobiti do 2.686 eura, no, da li svi stanovnici Njemačke moraju dobiti regres?

U privatnom sektoru u Njemačkoj i ovog će ljeta, kao i prošle godine, regres – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *