Slovenija uvela novo pravilo: Od danas brzo testiranje na koronu pri ulasku u zemlju, ako ste u tranzitu onda ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Slovenija uvela novo pravilo: Od danas brzo testiranje na koronu pri ulasku u zemlju, ako ste u tranzitu onda ovo morate znati:

Slovenija uvela novo pravilo: Od danas brzo testiranje na koronu pri ulasku u zemlju, ako ste u tranzitu onda ovo morate znati:

Republika Slovenija je od danas aktivirala stanice za brzo testiranje na virus korona na pet graničnih prelaza sa Hrvatskom, kao i na ljubljanskom aerodromu.

Uvedeno je pravilo da se obavezno testiraju svi putnici koji stižu iz zemalja sa takozvane crvene liste koji nemaju negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 48 sati.

Svi koji odbiju da se testiraju ili su pozitivni biće vraćeni u zemlji iz kojih dolaze, a svi koji su pozitivni ili ne žele da budu testirani moraće u karanti, prenosi STA.

Podsjetimo da je slovenska vlada nedavno donijela odluku da je za ulazak u ovu državu potreban negativan PCR test iz EU i šengenskog područja.

Izvor: BHDINFODESK

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *