RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U NJEMAČKOJ: Totalni Lockdown uskoro dolazi? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U NJEMAČKOJ: Totalni Lockdown uskoro dolazi?

RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U NJEMAČKOJ: Totalni Lockdown uskoro dolazi?

Markus Söder (CSU) branio je odluke savezne državne o planu kako dalje u borbi protiv korone. Opuštanje je sada neophodno, kao i odgovorno ponašanje pojedinca, dodao je Söder za BR.

Söder: “Ako brojke porastu, ublažavanje će biti obrnuto”

Zdravstvene vlasti u Njemačkoj prijavile su 12.674 nove infekcije koronavirusa Institutu Robert Koch (RKI) u roku od jednog dana, što je 3.117 više nego prije sedmicu dana prenosi Fenix-magazin/MD.

Sedmodnevna incidencija u subotu ujutro bila je 76,1, znatno veća nego dan ranije (72,4). Uz to, zabilježeno je 239 dodatnih smrtnih slučajeva u roku od 24 sata, javlja RKI.

Pročitajte još: Angela Merkel uvodi novo pravilo u Njemačkoj i cijeloj EU: Ovo će vam trebati za putovanja, pristup prodavnicama, školama…

Iz najnovijeg izvještaja je razvidno kako sedmodnevna incidencija, koja je važna za popuštanje mjera, bilježi lagani rast gotovo svugdje u Njemačkoj, javljaju iz Instituta Robert Koch.

Prema najnovijem izvještaju od subote ujutro, 15 od 16 njemačkih saveznih država izvještava o rastućim vrijednostima incidencije. Jedina je iznimka njemačka Savezna država Mecklenburg-Zapadno Pomorje.

Pročitajte još: Oni nisu na „Kurzarbeitu“: Evo koliku platu ima Angela Merkel, Söder, Laschet i ostali članovi “Bundestaga”

U usporedbi sa saveznim državama, Tirinška (njem. Thüringen)  i dalje ima daleko najviše novih slučajeva zaraze na 100. 000 stanovnika. Po broju incidencije slijedi Hamburga te Saska koja također ima više od 200 aktivnih slučajeva na 100. 000 stanovnika.

Sedmodnevna incidencija u njemačkoj saveznoj državi Hessen sa najvećim gradom Frankfurtom na Majni je također u blagom rastu i sada iznosi 81,3. Od gradova i okruga, najveću incidenciju ima grad Offenbach koji na 100 000 stanovnika u roku od sedmice dana bilježi 154,3. Vrijednost incidencije iznad 100 je i u okrugu Lahn-Dill (139,3), okrugu Fulda (117,93), okrugu Offenbach (111,6) i okrugu Main-Kinzig (107,2). Manje od 50 su okruzi Schwalm-Eder (30,1), Vogelsberg (36,9) i Kassel (40,5).

Izvor: Fenix-magazin/MD

Loading

O urednik

Također pogledajte

Koliko novca dobijate od biroa za zapošljavanje ako imate neto platu od 2000€ u Njemačkoj

Svako ko ostane bez posla ima pravo na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, dobit će …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *