Njemačka raspravlja o promjeni epidemiološkog zakona! Evo šta to znači za građane Njemačke: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka raspravlja o promjeni epidemiološkog zakona! Evo šta to znači za građane Njemačke:

Njemačka raspravlja o promjeni epidemiološkog zakona! Evo šta to znači za građane Njemačke:

SOCIJALDEMOKRATSKI kancelarski kandidat Olaf Scholz izrazio je danas, na početku rasprave o promjeni zakona o borbi protiv pandemije u Bundestagu, zabrinutost zbog velikog broja novozaraženih te je najavio novi sastanak saveznih i pokrajinskih vlasti o mjerama protiv širenja pandemije koronavirusa.

“Virus je još među nama i ugrožava zdravlje građana. Iako je situacija, zbog mnogih koji su cijepljeni, drugačija nego prošle godine, stanje nije povoljno”, rekao je vjerojatni budući predsjednik koalicijske vlade Olaf Scholz.

“Njemačka se mora pripremiti za nadolazeću zimu”

On je na početku parlamentarne rasprave o prijedlogu promjene zakona o borbi protiv širenja pandemije, koji su zajednički predstavile stranke vjerojatne buduće koalicije, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD), Zeleni i Liberalno-demokratska stranka (FDP), rekao kako se Njemačka mora dobro pripremiti za nadolazeću zimu kako se ne bi ponovila prošlogodišnja situacija, kada se zemlja krajem godine nalazila u strogom lockdownu.

“Mi moramo na neki način našu zemlju učiniti otpornom na izazove koje sa sobom donosi zimsko razdoblje”, rekao je Scholz.

Prijedlog promjene zakona o borbi protiv širenja zaraza predviđa ukidanje tzv. “izvanrednog epidemiološkog stanja”, koje je uvedeno kako bi se pružila pravna podloga za uvođenje strogih mjera u borbi protiv pandemije.

Promjena epidemiološkog zakona

Zakon i dalje saveznim pokrajinama omogućuje uvođenje mjera, koje ne idu tako daleko kao dosadašnje pa se tako, između ostalog, isključuju mjere strogog zatvaranja i ograničenja kretanja.

Nova pravila idu u smjeru pojačanog testiranja građana, za što je predviđeno ponovno uvođenje besplatnih testova za sve građane jednom tjedno.

Obveza nošenja maski i stroga higijenska pravila i dalje bi dalje trebali ostati na snazi.

Glasanje u novom sazivu Bundestaga o promjeni epidemiološkog zakona trebalo bi biti obavljeno sljedećeg četvrtka, a odmah nakon toga bi se ponovno, nakon nekoliko mjeseci, trebali sastati predstavnici saveznih i pokrajinskih vlasti kako bi razmotrili nove mjere protiv širenja zaraze.

Državni epidemiološki institut Robert Koch je u četvrtak zabilježio novi rekordni broj novooboljelih, koji je u zadnja 24 sata premašio broj od 50.000.

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *