PONOVNO LOCKDOWN U NJEMAČKOJ? 2G više nije dovoljan, predstavljen novi plan mjera: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / PONOVNO LOCKDOWN U NJEMAČKOJ? 2G više nije dovoljan, predstavljen novi plan mjera:

PONOVNO LOCKDOWN U NJEMAČKOJ? 2G više nije dovoljan, predstavljen novi plan mjera:

Pravilo 2G (cijepljen, oporavljen) više nije dovoljno, a skupina stručnjaka poziva na ponovni lockdown kako bi se suzbio četvrti val koronavirusa.

U borbi protiv četvrtog vala već su pooštrene mjere u mnogim regijama Njemačke. 2G pravilo već se primjenjuje u mnogim gradovima i općinama što znači kako je necijepljenim osobama i onima koji nisu preboljeli koronu uskraćen pristup većini područja javnog života. Ali je li to pravo rješenje? Vodeći virolozi su skeptični.

Istraživačka skupina želi oštrije mjere u borbi protiv korone

Broj novozaraženih u četvrtak je prešao granicu od 50.000, a broj pacijenata na intenzivnoj njezi korona porastao je s 2.732 prethodnog dana na 2.816. Dakle, krajnje je vrijeme za djelovanje – smatraju virolozi.

Bavarski premijer Markus Söder već je u četvrtak poslijepodne sazvao samit šefova bolnica u Bavarskoj, a novi premijer Sjeverne Rajne-Vestfalije pozvan je na veliki savezni summit sljedećeg četvrtka. Najkasnije do tada 2G pravilo moglo bi se uvesti u cijeloj zemlji.

Prema izvješću “Zeit Online”, čak ni to ne bi trebalo biti dovoljno da se prekine četvrti val korone. To je procjena vodećih istraživača poput fizičarke Viole Priesemann, sociologa Armina Nassehija, virologinje Sandre Ciesek i Ulrike Protzer, infektologa Leifa Erika Sandera te epidemiologa Andréa Karcha i Kaia Nagela.

Prema pisanju “Zeit Onlinea” grupa stručnjaka predlaže kratko, ali učinkovito zatvaranje.

– Brzi i kratki lockdown najbolji je način da se zaustavi porast novih infekcija. Ali čak i uz brzi porast dopunskog cijepljenja, ovaj pozitivan učinak na stopu infekcije pokazao bi se tek oko četiri tjedna kasnije – rekli su istraživači.

Preopterećenje zdravstvenog sustava može se spriječiti samo strožim mjerama. A to bi bilo dvotjedno zatvaranje. Međutim, to se mora dugoročno pripremiti kako bi se mogle ublažiti ekonomske i društvene posljedice.

– Buduće zatvaranje moglo bi se sastojati od kućnog ureda i obveznih testova na radnom mjestu, manjih vrtićkih grupa i školskih razreda, zatvaranja restorana i trgovina i ograničenja kontakta – rekli su stručnjaci.

Izvor: (Fenix-magazin/MD)

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

Onaj ko želi ostvariti svoj san o vlastitom domu u Njemačkoj najčešće uzima kredit u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *