Sada i zvanično! Njemačka predstavila plan za rješavanje rastućih troškova. Ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Sada i zvanično! Njemačka predstavila plan za rješavanje rastućih troškova. Ovo morate znati:

Sada i zvanično! Njemačka predstavila plan za rješavanje rastućih troškova. Ovo morate znati:

Njemačka vlada objavila je u nedjelju veliki novi plan pomoći za borbu protiv vrtoglavih troškova energije i inflacije, koji će ukupno iznositi 65 milijardi eura podrške.

“Njemačka stoji jedinstveno u teškom vremenu. Kao zemlja, proći ćemo kroz ovo teško vrijeme”, rekao je kancelar Olaf Scholz na konferenciji za novinare.

Scholz je plan najavio zajedno s liderima Zelenih i FDP-a, dva glavna koaliciona partnera socijaldemokrata, nakon kasnovečernjih razgovora u subotu, koji su finalizirali dugo očekivani akcioni plan.

Ponavljajući svoju mantru da se Nijemci “nikada” neće sami suočiti sa energetskom krizom, Scholz je predstavio paket mjera, uključujući jednokratnu isplatu od 300 eura za milione penzionera i 200 eura za studente za pokrivanje troškova energije.

Najavljeno je i ograničenje cijene osnovnog iznosa potrošnje energije za porodice i pojedince.

Scholz je naznačio da će se neočekivani prihodi koje trenutno ostvaruju neke energetske kompanije koristiti za finansiranje ove olakšice, iako se čini da se članovi FDP-a opiru porezu.

Njemački kancelar je rekao da je “veoma svjestan” da se mnogi Nijemci bore da se izbore sa rastućim cijenama i da je vlada spremna pomoći.

 3,310 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NIKAD LAKŠE DOBITI NJEMAČKO DRŽAVLJANSTVO, evo šta morate znati:

Stranci koji žive u Njemačkoj više se neće morati odreći svog pasoša da bi dobili …

Leave a Reply

Your email address will not be published.