Poznata austrijska firma traži radnike, plate i više nego dobre - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Poznata austrijska firma traži radnike, plate i više nego dobre

Poznata austrijska firma traži radnike, plate i više nego dobre

Wiener Linien će 18. aprila po prvi put održati noćni regrutacijski događaj između 18:00 i 22:00 sata gdje se zainteresovani mogu informisati o poslovima u radionicama i ostalim sektorima te se odmah mogu i prijaviti.

Zaposlenici Wiener Liniena često su na dužnosti danju i noću, bilo da su vozači, održavaju vozila ili mijenjaju pruge. 18. aprila Wiener Linien održava svoje prvo noćno zapošljavanje prenosi kroativ.

Ovim danom firma želi predstaviti ove poslove koji se uglavnom obavljaju noću. Od 18 do 22 sata zainteresovani se mogu informisati o zanimanjima u radionicama i u građevinskom sektoru. Prijavu je moguće izvršiti na licu mjesta. U tu svrhu kandidati imaju priliku unaprijed se prijaviti za intervju putem interneta. Rok za to je 7. april.

Pročitajte još:

Austrijska firma traži 3.500 novih zaposlenika, daju i bonuse od 5000 eura

No, oni koji se odluče spontano mogu i na licu mjesta obaviti uvodne razgovore s Wiener Linien. Trenutno primarno tražimo djelatnike u radionicama za tramvaje, metro i autobuse. Prijave su također moguće kao kvalifikovani radnici u izgradnji kolosijeka, kao i u elektrotehnici i mašinstvu.

Manifestacija se prvi put održava u ovakvom obliku. “Da bismo dobili najbolje umove, nijedna udaljenost nije predaleka i nijedno vrijeme nije prekasno. Naše noćno zapošljavanje poziv je onima koji se stvarno bude noću i žele upotrijebiti svoje vještine kako bi grad funkcionisao“, naglašava Alexandra Reinagl, direktorica Wiener Liniena. Mjesto događanja je informacijski centar U2xU5 na stanici podzemne željeznice Volkstheater prenosi kroativ.

Pročitajte još:

Austrija: Pošta traži 700 radnika – “Unatoč dobroj plati, teško je naći radnike”

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …