EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

Onaj ko želi ostvariti svoj san o vlastitom domu u Njemačkoj najčešće uzima kredit u banci. Stanovi ili kuće su preskupi da bi ih mogli kupiti samo ušteđevinom. Imati nešto novca sa strane i dalje je prednost.

Financiranje nekretnina lakše je s vlastitim početnim kapitalom, jer ćete na kraju imati manje kamate i kraći rok otplate kredita.

Šta se to podrazumijeva pod vlastitim kapitalom?

Vlasnički kapital je zbroj vaših financijskih rezervi koje vi kao zajmoprimac možete odmah pridonijeti kupovini. Što više vlastitog kapitala imate, to će financiranje vaše nekretnine biti jeftinije i sigurnije prenosi fenix-magazin.

To na kraju znači da morate uzeti manje novca od banke. Međutim, ako je vaš kapital dovoljan samo za troškove kupnje ili izgradnje, neće dobiti jeftinije kamatne stopa od banke.

Vlasnički kapital dolazi u tri oblika – klasični kapital, dodatni kapital i lični doprinosi.

Klasični kapital

Klasični kapital uključuje novac koji vam je odmah dostupan. Na primjer novac na štednim računima (tekući račun, tekući račun, štedna knjižica). Ali ugovori o stambenoj štednji koji su spremni za raspodjelu također su dio vašeg kapitala, kao i ulaganja u vrijednosne papire kao što su fondovi, ETF-ovi ili dionice.

Osim toga, možete koristiti određena državna sredstva kao kapital ili uzeti privatne zajmove od rodbine i prijatelja i uključiti ih u financiranje.

Pročitajte još:

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Koliko kapitala trebam uštedjeti da kupim kuću?

Stručnjaci se slažu: kada gradite kuću ili kupujete stan, potrebno je unijeti barem toliko kapitala da možete podmiriti dodatne troškove kupnje. Zavisno o saveznoj zemlji, to iznosi od 10 do 12 posto nabavne cijene, pišu njemački mediji.

Kreditom za gradnju u pravilu ne možete financirati dodatne troškove jer za banku ne postoji materijalni ekvivalent – ​​za razliku od same nekretnine, morate očekivati ​​vrlo visoke kamate. Vaše alternative su zajam s dodatnim ratama ili privatni zajam od prijatelja ili rodbine.

Od ovog omjera vlastitog kapitala nadalje dostupni su najbolji uvjeti

Posrednici za financiranje također preporučuju uštedu dodatnih 20 do 25 posto kupoprodajne cijene kao kapital kako bi se iskoristili bolji uvjeti financiranja.

Najbolje uslove dobit ćete ako barem 30 posto kupoprodajne cijene možete financirati vlastitim kapitalom. Banka tada ocjenjuje rizik od neplaćanja kao vrlo nizak.

Pročitajte još:

KAKO U NJEMAČKOJ KUPITI STAN BEZ UČEŠĆA: Za kredit od 180.000 € potrebna je OVOLIKA PLATA – Evo od čega zavisi finansiranje banke

Koje prednosti mi donosi visok kapital?

Visok vlastiti kapital pri financiranju nudi vam nekoliko prednosti:

jeftine kamate
brža otplata
manji rizik financiranja
veća vjerovatnost financiranja izgradnje

Kako mogu kupiti nekretninu bez vlastitog kapitala?

Ne može svako donijeti visok kapital ili bilo kakav kapital. Međutim, to ne čini financiranje nekretnine temeljno nemogućim.

Ako dobro zarađujete, imate niske troškove života i cijene nekretnina u vašoj regiji su relativno niske, banke vam mogu ponuditi 100-postotno financiranje, jer je tada vaša kreditna sposobnost ispravna.

Međutim, financiranje bez kapitala (financiranje kupovne cijene nekretnine) ima nekoliko nedostataka. Plaćate veće kamate i stoga je potrebno više vremena za otplatu kredita. To čini kredit enormno skupljim, navodi fenix-magazin.

Pročitajte još vezano za kupovinu nekretnina:

KAKO U NJEMAČKOJ KUPITI STAN BEZ UČEŠĆA: Za kredit od 180.000 € potrebna je OVOLIKA PLATA – Evo od čega zavisi finansiranje banke

Nekretnine u Njemačkoj: Ovoliko stanari ili potencijelni kupci stanova dobivaju za 1200 eura mjesečno. Evo gdje se isplati kupovati nekretninu, a gdje se više isplati plaćati stanarinu:

Evo zašto je u Njemačkoj tako malo onih koji su vlasnici kuće ili stana

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

Loading

O urednik

Također pogledajte

frankfurt

Doviđenja Njemačka: Popis velikih i poznatih kompanija koje napuštaju Njemačku

Prema pisanju časopisa “Markt und Mittelstand”, dobrih 9.500 firmi s barem jednim njemačkim vlasnikom već …