Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Radnika iz Bosne uhavtio ZOLL, radio na crno u Njemačkoj, evo šta se desilo:

Pripadnici njemačke carine iz Odjeljenja za kontrolu rada na crno protekle sedmice su izvršili nekoliko kontrola lokalnih restorana, ali i drugih objekata, gdje su utvrdili desetine prekršaja, zbog čega je podneseno više krivičnih prijava.

U kuhinji jednog restorana pronađen je radnik iz Bosne i Hercegovine (62) koji nije mogao da predoči nijedan dokument koji su mu kontrolori tražili, a koji su neophodni za rad u Njemačkoj.

Pripadnici njemačke carine su odmah pokrenuli krivični postupak protiv njega, što znači i automatsko protjerivanje iz zemlje. Nakon što su obaviještene i imigracione vlasti, državljaninu BiH je zabranjen ulazak u Njemačku naredne dvije i po godine.

Pročitajte još:

Balkanci otišli radit na crno kod rođaka u Njemačkoj pa im “Zoll” kontrola pokvarila planove!

Postupak će biti pokrenut i protiv vlasnika restorana u kojem su pronađeni ilegalni radnici, jer su kontrolori, pored državljanina BiH, pronašli još tri pomoćna radnika bez radne dozvole.

– Naše kontrolore možete očekivati bilo kada i bilo gdje – rekla je portparolka carine Stefani Auersvald, prenose Nezavisne.

Pročitajte još:

Da li će radnik biti kažnjen ako prijavi “rad na crno”

Isplati li se raditi u Njemačkoj na crno?

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …