NJEMAČKA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA: Novi veliki šok, nisu uspjeli da prebrode krizu, radnici ostaju bez posla - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / NJEMAČKA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA: Novi veliki šok, nisu uspjeli da prebrode krizu, radnici ostaju bez posla

NJEMAČKA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA: Novi veliki šok, nisu uspjeli da prebrode krizu, radnici ostaju bez posla

Njemački proizvođač električnih automobila Next.e.Go Mobile definitivno prestaje da postoji!

Proizvođač električnih automobila iz Ahena morao je da pokrene stečaj u martu, međutim, stečajni upravnik Klaus-Piter Krut tada je bio uvjeren da će kompanija pronaći investitore i nastaviti sa radom.

Sada je jasno da to nije uspjelo.

Next.e.Go Mobile prestao je sa poslovanjem i oko 200 preostalih radnika biće otpušteno. Stečajni upravnik sada mora da rasproda osnovnu imovinu kompanije kako bi isplatio potraživanja prenosi kurir.

Proizvođač električnih automobila osnovan je 2015. godine uz veliku medijsku pažnju. Ideja je bila da prvim modelom e.Go Life ponude pristupačnu alternativu skupim električnim automobilima poput Tesle. Vozilo se serijski proizvodilo od 2019. do 2022. godine.

Kompanija je međutim uspjela da proda samo oko 1.350 vozila do bankrota.

Pročitajte još:

Evo gdje BMW gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu te evo kakve plate nudi:

Proizvođač električnih automobila preživio je prvi bankrot 2020. godine zahvaljujući novim investitorima. Tada su se velike nade polagale u novi model e.wave X za koji je navodno bilo stiglo 11.000 prednarudžbi. No, kašnjenja EU dozvola dovele su do finansijskih problema i drugog bankrota, a sada je jasno da od ambicioznih ciljeva mlade kompanije neće biti ništa.

Next.e.Go Mobile nije prvi njemački proizvođač električnih automobila koji je bankrotirao od početka godine.

Kompanija Electric Brands, koja proizvodi skih vozila Xbus i mikromobil Evetta, podnijela je zahtjev za samoupravni stečaj na okružnom sudu u Darmštatu u februaru.

Njemačku je nedavno, podsjetimo, potresla i vijest da kineski proizvođač automobila Great Wall Motors (GWM) želi da zatvori svoje evropsko sjedište u Minhenu prenosi kurir.

Pročitajte još:

Evo gdje BMW gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu te evo kakve plate nudi:

Loading

O urednik

Također pogledajte

Sve više domaćinstava u Njemačkoj više ne mora plaćati RTV taksu. Evo kako:

Neplaćanje RTV takse vjerovatno je san većine ljudi u Njemačkoj – ali samo rijetki znaju …