Evo gdje su najjeftiniji stanovi za iznajmiti a gdje najskuplji u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Evo gdje su najjeftiniji stanovi za iznajmiti a gdje najskuplji u Njemačkoj

Evo gdje su najjeftiniji stanovi za iznajmiti a gdje najskuplji u Njemačkoj

Stanarina po kvadratnom metru u Njemačkoj iznosio je u prosjeku 7,28 eura 2022. godine, pokazali su preliminarni rezultati popisa stanovništva predstavljeni u utorak u Berlinu, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa).

Rezultati se temelje na anketi vlasnika zgrada i stanova i ne odnose se na tražene stanarine. Iznosi ne uključuju troškove grijanja.

Najjeftiniji stanovi bili su u Saskoj-Anhaltu s prosječnom cijenom od 5,38 eura mjesečno po kvadratu. Najskuplji su bili u Hamburgu s 9,16 eura, a slijede Bavarska s 8,74 eura, Hesse s 8,21 i Baden-Württemberg s 8,13 eura po kvadratu.

Ukupan broj stanova na dan istraživanja bio je 43,1 milion, što je povećanje od oko 2,5 miliona u odnosu na popis iz 2011. godine. U istom razdoblju prosječna površina stana bila je veća za oko tri kvadratna metra, odnosno 94.

Tri četvrtine svih stanova grije se na plin ili lož ulje prenosi fenix.

Pročitajte još vezano za stanove u Njemačkoj :

Nekretnine u Njemačkoj: Ovoliko stanari ili potencijelni kupci stanova dobivaju za 1200 eura mjesečno. Evo gdje se isplati kupovati nekretninu, a gdje se više isplati plaćati stanarinu:

Da li biste radije kupili stan ili kuću umjesto iznajmljivanja? Zašto kupovina kuće ili stana se isplati upravo sada

KAKO U NJEMAČKOJ KUPITI STAN BEZ UČEŠĆA: Za kredit od 180.000 € potrebna je OVOLIKA PLATA – Evo od čega zavisi finansiranje banke

Loading

O urednik

Također pogledajte

SVE DOGOVORENO! Raste Kindergeld (dječiji doplatak), evo za koliko i kada

Kindergeld ( dječiji doplatak ) u Njemačkoj će rasti od 2025. godine. Kako javlja fenix-magazin, …