Njemačka ponovo uvodi granične kontrole, evo gdje i šta to znači ako putujete - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka ponovo uvodi granične kontrole, evo gdje i šta to znači ako putujete

Njemačka ponovo uvodi granične kontrole, evo gdje i šta to znači ako putujete

Njemačka vlada spremna je uvesti kontrolu na granici s Poljskom i Češkom. Odluka je donesena nakon što je vlada kancelara Sholtza mjesecima odbijala zahtjeve opozicije i saveznih pokrajina na istoku zemlje, koje su najviše na udaru imigrantskog vala. U prvih osam mjeseci u Njemačku je stiglo oko 200.000 izbjeglica, što je više nego cijele prošle godine.

U borbi protiv krijumčarenja migranata pomoglo bi uvođenje stacionarne granične kontrole. U tu svrhu pokrenuli smo hitne mjere. Osnovali smo Operativni centar za analizu kriminala krijumčarenja pri Saveznoj policiji te novu radnu skupinu s Poljskom i Češkom. Uz to, proširujemo zakonske mogućnosti za oduzimanje boravišnih dozvola krijumčarima ljudima, rekla je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD).

Mislim da sada moramo biti pragmatični i uvesti stacionarne pogranične kontrole i na granicama prema Poljskoj i Češkoj, dodala je Faeser u razgovoru za dnevnik “Welt am Sonntag”. Ona je rekla da već sada postoje dubinske kontrole u pograničnim područjima koje će se nadopunjavati sa stacionarnim kontrolama na samoj granici

Kako javlja javni servis ARD, u posljednje vrijeme tzv. Balkanska ruta do Njemačke vodi pojačano preko Mađarske i dalje Slovačke, Češke ili Poljske. Kao razlozi za promjenu rute navodi se pojačana kontrola na granici Hrvatske prema BiH kao i stroži režim registracije izbjeglica u Austriji.

Loading

O urednik

Također pogledajte

EVO KOLIKO VAM JE KAPITALA POTREBNO ZA KUPOVINU NEKRETNINE U NJEMAČKOJ: Je li kupovina moguća i bez vlastitog kapitala?

Onaj ko želi ostvariti svoj san o vlastitom domu u Njemačkoj najčešće uzima kredit u …